CHP ‘meydanlara’ çıkıyor

CHP ‘meydanlara’ çıkıyor
  • 13 Nisan 2018 11:08

GAZETE EGE – CHP  Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) OHAL’in kaldırılması için eylem kararı alındı. CHP’liler 16 Nisan referandumunun yıl dönümünde “OHAL değil demokrasi istiyoruz” sloganıyla 81 ilin kent merkezinde eş zamanlı olarak saat 12.00’de bir saat oturma eylemi yapacak.

İzmir’de eylem yeri için Konak Meydanı seçilirken İzmir’deki Sivil Toplum Kuruluşları, odalar, sendikalar ve platformlar da eyleme davet edilecek.

İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlıklarına gönderdiği yazıda “OHAL denilen hukuksuz baskı yönetiminden, AKP’nin iktidarı kaybetme korkusuyla çıkardığı anayasayı ve insan haklarını hiçe sayan KHK’lardan kurtulmak, CHP’ye umut bağlamış halkımızın umudunu yükseltmek, cumhuriyetimizi ve özgürlükleri korumak ve baskıyla bu ülkenin gerçek sahiplerinin susturulamayacağını göstermek için meydanlara çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

15 Nisan’da İzmir’e gelecek ve 16 Nisan günü Balçova’da Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu‘nda konuşma yapacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun da kentten ayrılmadan önce eyleme katılması bekleniyor.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.