“Türkiye güçlendikçe Azerbaycan huzur bulur”

“Türkiye güçlendikçe Azerbaycan huzur bulur”
  • 23 Haziran 2017 11:42
Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Dr. Asif Kurban, İzmir Medya Platformu üyelerini ağırladığı iftar sofrasında, iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. Dr. Kurban, “Türkiye ne kadar güçlü olursa Azerbaycan da coğrafyasında o kadar huzurlu olur” dedi.

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Dr. Asif Kurban, İzmir Medya Platformu üyelerini Bayraklı’daki Naturla restoranda düzenlediği iftar programında ağırladı.  Üniversite eğitimi için 1992 yılında Türkiye’ye geldiğini ve o tarihten beri de Türkiye’de yaşadığını belirten Dr. Kurban, “Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlılar hiçbir zaman burada
kendilerini azınlık gibi görmediler. Hatta kendimizi Türkiye vatandaşı olarak gördüğümüzden 2015 seçimlerinde Azeri bir Türkiye milletvekili olsun diye, milletvekili aday adayı dahi oldum” dedi.

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı sıfatıyla Azerilerin yaşadığı tüm ülkeleri sık sık ziyaret ettiğini ve o ülkelerdeki etkinliklere katıldığını da hatırlatan Dr. Kurban, yurt dışında da Azerilerin ve Türk vatandaşlarının yine bir birlerinin en yakın dostu, arkadaşı, destekçisi olduğunu, buna her zaman şahit olduğunu söyledi.

Türkiye’nin hassasiyetlerine karşı Türk vatandaşlarından dahi daha ateşli Azeri taraftarların bulunduğunu, bundan da gurur duyduklarını ifade eden Kurban,“Amerika’da Ermeniler’in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a  karşı düzenlediği eylemde, eylemciler Türk Bayrağını yere attığında Türk vatandaşlarından dahi önce koşup onu yerden kaldıran ve o nedenle hem eylemciler hem de Amerikan polisince darp edilen kişi de yine bir Azerbaycan Türküydü” diye konuştu.

"Türkiye güçlendikçe Azerbaycan huzur bulur"

TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE AZERBAYCAN HUZUR BULUR

Dr. Asif Kurban, Azerbaycan’ın kendi coğrafyasında huzur bulmasının yolunun da ancak güçlü bir Türkiye ile mümkün olduğunu belirterek, “Bizler de Azeri Türkleri olarak Türkiye’nin hiçbir sorununu kendi sorunlarımızdan ayrı olarak görmüyoruz. Azerilerin olduğu ülkelerde de Türkler bir haksızlığa uğradığında yardımlarına ilk olarak bizler koşuyoruz. Türkiye güçlü oldukça Azerbaycan da güçlü olacak. Azerbaycan’ın güçlü olması da Türkiye’ye güç katacaktır” diye konuştu.

AZERBAYCAN’IN EN BÜYÜK DIŞ YATIRIMI İZMİR’DE

İki ülke arasındaki ilişkilerin her düzeyde hızlı bir şekilde geliştiğine de işaret eden Kurban, Azerbaycan’ın en büyük dış yatırımının Türkiye’de olduğunu, bunun da İzmir Aliağa’daki Petkim olduğunu söyledi.

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin her açıdan ele alındığı iftar programında konuşan İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan da “Bizler tek millet iki devletiz” sözünü hatırlatarak, “Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin her düzeyde gelişmesi, Azeri ve Türkiye Türklerinin her düzeyde daha yakın ilişkiler içinde olması için bizler de medya mensupları olarak elimizden gelen katkıyı sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmirliler Aşık Veysel’deki Uçurtma Şenliği’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.