Şiir Sokakta Şair Ayakta!

Şiir Sokakta Şair Ayakta!
  • 4 Şubat 2016 11:38

Sanatın özgürlüğünü kısıtlamayarak, sanatçılar üzerindeki her türlü baskı, yasak ve sansüre karşı duran Konak Belediyesi, bu sözünü ‘Şiir Sokakta, Şair Ayakta’ adıyla yaşama geçiriyor. Her ay şiir sanatının ustalarını İzmirlilerle buluşturacak olan etkinliğin ilki 5 Şubat Cuma günü (yarın) gerçekleştirilecek. Edebiyatseverlerle usta şairleri ve şiirin özgür sesini sokakta buluşturacak ‘Şiir sokakta Şair ayakta’ etkinliği saat 18.00’de Alsancak Dominik Caddesi’nde yapılacak. ‘Şiir sokakta Şair ayakta’ etkinliğinin ilkine geçtiğimiz haftalarda Kiraz’da ayakta şiir okuması engellenen şair Şükrü Erbaş başta olmak üzere Onur Behramoğlu, Hülya Deniz Ünal, Türker Özşekerli ve Can Ceylan gibi Türk edebiyatının önemli şairleri katılacak. Saat 18.00’de başlayacak etkinlikte konuk şairler hem kendi hem de sevilen şairlerin şiirlerini sokakta ve ayakta seslendirecek. İlki 5 Şubat’ta başlayacak etkinlik için şiir dostları, sosyal medyada #ŞiirSokaktaŞairAyakta hashtagi ile paylaşımlarda bulunarak, tüm şiir severleri 5 Şubat’ta Dominik Caddesi’ne ayakta şiir dinlemeye davet de etti. Öte yandan ‘Şiir sokakta Şair ayakta’ etkinliği Mart ayında da devam edecek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlikte bu kez sadece kadın şairler yer alacak.

Şiir Sokakta Şair Ayakta!

AHMET ÜMİT KONUK OLACAK

Konak Belediyesi, 6 Şubat Cumartesi günü ise Türkiye’nin önemli yazarlarından Ahmet Ümit’i İzmirli edebiyatseverlerle buluşturuyor. Her ay birbirinden değerli bir ismin konuk olduğu Kitap Kokusu adlı söyleşilerin Şubat ayı konuğu olan Ümit, 6 Şubat Cumartesi günü saat 19.00’da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde İzmirlilerle buluşarak, son kitabını anlatacak. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kitap Kokusu söyleşileri Mart ayında da önemli isimleri ağırlamaya devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Temizlik İşleri personeline sabah vardiyası ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.