Şarkılar ‘Barış’ı Anlattı

Şarkılar ‘Barış’ı Anlattı
  • 6 Ocak 2016 10:34

Türk müziğinin unutulmaz ismi Barış Manço, Gaziemir’de anıldı.

Gaziemir Belediyesi kursiyerlerinin oluşturduğu 90 kişilik Türk Hafif Müziği Korosu Atatürk Kültür Merkezi’nde 7’den 77’ye herkesin sevdiği, Türk müziğinin efsanesi Barış Manço anısına konser verdi. Türkiye’nin tek kadın Türk Hafif Müziği Korosu Şefi Ferda Yılmaz’ın yönettiği konserde koro Barış Manço’nun Türk müziğinde yer edinmiş seçkin eserlerini seslendirdi. Barış Manço’nun eşi Lale Manço Ahıskalı, çocukları Doğukan ve Batıkan Manço’nun konuk olarak katıldığı konsere Gaziemirliler yoğun ilgi gösterdi. Jale’nin sunuculuğunu üstlendiği gecede koro ve solo şarkılar seslendiren koristler seyircinin gönlünü çalmayı başardı, seyirciden tam not aldı.

Şarkılar ‘Barış’ı Anlattı

Barış Manço 73 yaşında

Usta sanatçının hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi Birsen Şenol, Lale Manço Ahıskalı, Doğukan ve Batıkan Manço, Barış Manço’nun 73. doğum günü pastası kesti. Barış Manço’nun duruşuyla ve şarkılarıyla önemli bir yere sahip olduğunu ifade den Başkan Şenol, “Barış Manço 7’den 77’ye herkesin gönlünde yer edinmiş çok değerli bir sanatçıydı. Aramızdan çok erken ayrıldı. Usta sanatçı hiçbir zaman unutmayacağız. Barış Manço eserleriyle yıllarca yaşayarak yeni nesillerinde gönüllerinde yer edinecek” diye konuştu. Barış Manço’nun barış sevdalısı olduğunu ifade eden Şenol, “Bugün Barış Manço gibi barışa da çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Şarkılar ‘Barış’ı Anlattı

‘Bu coşkuyu hiçbir yerde yaşamadık’

Konserde duygulu anlar yaşayan Manço ailesi adına konuşan Lale Manço Ahıskalı “Bugüne kadar Barış anısına düzenlenen birçok etkinliğe katıldık. Ancak bu yoğun coşkuyu hiçbir yerde yaşamadık. Ne mutlu Barış’a ki böyle sevilmeyi başarmış. Bu etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol başta olmak üzere, Ferda Yılmaz’a, koristlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim için çok özel, çok anlamlı bir geceydi” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.