Pazarın ateşi yüksek: Rekor bamyada

Pazarın ateşi yüksek:   Rekor bamyada
  • 20 Eylül 2018 14:24

 

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

İzmir’de Pazar fiyatları cep yakıyor. Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar tezgaha yaklaşamıyor. Bamya’nın kilosu 30 liraya yaklaşırken, barbunya 6 lira, yeşil fasülye 7 lira, dolmalık biber 5 lira, salatalık 7 lira, domates 4 liradan alıcı buluyor.

Pazar esnafının fiyatların yüksekliğinden dolayı ürünlere etiket koymazken, pazar alışverişine gelen vatandaşlar duruma isyan etti.

Selin Uzer, “Yaz mevsiminde ucuz olurdu pazarlar. Bu yaz onu da göremedik. Yeşillikler bile yükselmiş. Haftanın 7 günü yemeklik almıyoruz. Neyi elime alsam vazgeçiyorum. Bamya 30 lira olmuş. Fiyatlar gerçekten çok yüksek” diye konuştu.

Pazarın ateşi yüksek:   Rekor bamyada Pazarın ateşi yüksek:   Rekor bamyada

Salih Uzunel ise, “Şarbonlu diye et yiyemiyoruz. Sebze yiyemiyoruz. Meyve zaten lüks oldu” dedi.

Fiyatları sorduğumuz pazar esnafı ise, maliyetlerinin arttığını ve sebze -meyvelerin geçiş dönemlerinde ürün azlığı nedeniyle pahalı olduğunu dile getirdi.

İzmir’de bazı vatandaşların ise pazar fiyatlarının yüksekliği nedeniyle  manavdan alışveriş yapmaya başladığı da  görüldü. Manavda bazı sebze ve meyvelerin etiket  fiyatları daha uygun.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Hıdırellez’i coşkuyla kutlayacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.