İzmir Barosu’nda seçim heyecanı

İzmir Barosu’nda seçim heyecanı
  • 22 Eylül 2018 11:38

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

İzmir Barosu 20-21 Ekim’de genel kurula gidiyor.  Eski başkan Aydın Özcan  genel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekilliğine adaylığı koymuş yerine vekaleten bir süredir Mustafa Çetin başkanlık yapıyordu.

8 bin avukatın  sandığa gideceği Baro Başkanlığı seçimlerinde koltuğunda aday bolluğu yaşanıyor.

Özcan’dan sonra vekaleten görevi yürüten Mustafa Çetin, Cumhuriyetçi Gruptan adaylığı koydu. Aynı gruptan ikinci aday ise,  Atalay Aksay oldu.

 

Çağdaş Avukatlar Grubundan ise Özkan Yücel aday olduğunu açıkladı.  Bu yıl seçimlere ilk kez katılacak olan Yenilikçi Avukatlar Grubu’nun adayının ise Muhammet Özekes olacağı belirtildi.

2014 yılında baro başkanı olarak ilk kez seçilen Aydın Özcan’a açık şekilde destek veren, 2016 yılında strateji değiştirerek sahaya Ergun Sakızlı’yı süren Milliyetçi Avukatlar Grubu’nda da yeni süreçte bölünme yaşandığı aktarıldı. Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun bir kısmının Vekil Başkan Mustafa Çetin’e destek vereceği öğrenildi. Çetin’in arkasında bulunan milliyetçi avukatların baroda görev yapanlar olduğu belirtildi. Diğer kesim içinde kalan Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayının ise Ömer Fatih Şimdi olabileceği öne sürüldü.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Temizlik İşleri personeline sabah vardiyası ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.