İzenerji işçileri gözaltına alındı

İzenerji işçileri gözaltına alındı
  • 11 Ocak 2019 13:28

Gazete Ege / Selcan Şerifaki

İzenerji’ye bağlı çalışan işçiler toplu sözleşme yetkilerine itiraz etmek amacıyla İzmir büyüksehir belediyesi önünde bir basın açıklaması yapmak isteyince güvenlik güçlerinin engeliyle karşılaştı. Açıklamada ısrar eden işçilerden 15 işçi emniyet güçlerince gözaltına alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konu hakkında görüşmek isteyen işçilerden bir bölümü büyükşehir binası toplantı salonuna girmesinin ardında polis ekipleri büyükşehir binasını ablukaya aldı.

İzenerji işçileri gözaltına alındıİz-Enerji’ye bağlı olarak çalışan işçilerin toplu sözleşme yetkileriyle ilgili büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmek için büyükşehir binasına girdiği ve Başkan Kocaoğlu ile görüşemeyen işçilerin bunun üzerine basın açıklaması  ve yürüyüş yapmak istediği öğrenildi.

Genel İş Sendikası’na bağlı İZENERJİ’de örgütlü olan işçilere polisin müdahalesi  sonunda 4 işçinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İşçilerin bekleyişi sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir Milletvekili ve DİSK Genel eski Başkanı Kani Beko’nun da olay yerine gitmek üzere harekete geçtiği belirtildi.

İzenerji işçileri gözaltına alındı

Öte yandan Genel İş Sendikası, İzmir’de örgütlü olduğu belediyelerde gözaltı ve müdahaleleri protesto etmek için iş bırakma eylemi yapacak. Edinilen bilgiye göre ESHOT çalışanları da duruma tepkilerini göstermek için öğleden sonra sefer yapmayacak.

İzenerji işçileri gözaltına alındı

Gözaltına alınmadan kurtulan DİSK Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, beraberinde DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve CHP İzmir Milletvekili ve DİSK Genel eski Başkanı Kani Beko olduğu halde işçilerle birlikte büyükşehir belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Son durum hakkında bilgi veren Sendika Başkanı Arif Yıldız, “8 arkadaşımız gözaltına alındı. Birazdan bırakacaklar. Sağlık durumları yerinde. Herhangi bir sıkıntıları yok. Hepinize destekleriniz için yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” bilgisini verdi.

İşçilerin sık sık ‘Hemen şimdi, toplu sözleşme’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Arif Başkan yalnız değilsin’, ‘Yaşasın onurlu mücadelemiz’ sloganları eşliğinde konuşan DİSK’e bağlı Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, toplu sözleşme talepleri yerine gelinceye kadar direnmeye devam edeceklerini söyledi.

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN İKİ SAAT İŞ BIRAKMA EYLEMİNE GİDECEĞİZ

Pazartesi gününden itibaren ikişer saat iş bırakma eylemi başlatacaklarını, Perşembe günü Konak Pier’in önünde toplanıp büyükşehir önüne kadar yürüyeceklerini açıklayan Başkan Arif Yıldız,

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay Fen İşleri Şantiyesi'nde güne başladı

“Pazartesi gününden itibaren işyerlerimizde ikişer saat iş bırakma eylemine gideceğiz. Perşembe günü 17’sinde Konak Pier’in önünde toplanıp, polis arkadaşlar bu kadar değiliz ama, ESHOT’taki arkadaşlarımız iş durdurduğu için gelemedi arkadaşlarımız. Biz Perşembe günü sorun çözülmezse yarım gün iş bırakarak Konak Pier’in önünde toplanarak buraya yürüyecek ve burada eylemimizi yapacağız” dedi.

YILDIZ: 31 OCAK’TA ADLİYE ÖNÜNDE BULUŞACAĞIZ, İŞ BIRAKACAĞIZ

Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, sorunun çözülmemesi durumunda 31 Ocak’ta görülecek mahkeme önünde tüm işçilerle birlikte olacaklarını, iş bırakacaklarını da sözlerine ekledi:

“Eğer o güne kadar çözülmezse ayın 31’inde mahkememiz var. Sabahtan bütün üyelerimizi, bize destek veren arkadaşlarımızla birlikte adliyenin önünde buluşacağız. İş bırakacağız. İlçe belediyelerinde bize destek veren tüm emekçi arkadaşlarımızla, İZBAN’daki temsilci arkadaşlarımıza destek verdikleri için teşekkür ediyoruz.”

CHP’Lİ VEKİLLER GELMEZSE BİR DAHA ONLARI SENDİKA BİNASINA SOKMAYACAĞIM

CHP’li milletvekillerinin 17 Ocak ve 31 Ocak’ta yanlarında olmaması durumunda onları bir daha sendika binasına sokmayacaklarını da kaydeden Arif Yıldız, “CHP’nin 14 milletvekiline de sözümüz var. Yanımızda olanlara sözümüz yok. 17’sinde ve 31’inde yanımıza gelmezlerse iki nolu şubeye sokmayacağım onları” dedi.

MEMİŞ SARI: POLİS BİBER GAZI SIKTIĞI İÇİN BELEDİYE BİNASINA SIĞINDIK

Yıldız’ın ardından bir açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, büyükşehir belediye binasını basmadıklarını, polis biber gazı ve cop kullandığı için sığındıklarını söyledi.

SARI: TOPLU SÖZLEŞME İSTİYORUZ, YOKSA EYLEMLERİMİZ SÜRECEK SÜRECEK SÜRECEK

Sarı, toplu sözleşme taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerinin süreceğini deklere ederek,  “Aslında sabahleyin bir basın açıklaması yapacaktık. Hukukçularımız bir araya gelecekti. Şimdi buradan söylüyorum. Buraya dostlarımıza, yoldaşlarınıza sahip çıkmaya geldiniz. Görüşmelerimizi tamamladık. Basın açıklamasından sonra hukukçularımız bir araya gelecek. Biz belediye binasını basmadık. Polis bize biber gazı sıktığı için belediye binasına sığındık. Belediyeden hakkımızı istiyoruz, toplu sözleşme istiyoruz. Eğer olmazsa eylemlerimiz sürecek sürecek sürecek. Şimdi hukukçularımız yukarı çıkacak, biz de çıkacağız. Herkes aynı disiplinle, DİSK’in disiplinine uyarak sakince işyerlerine dönsün” çağrısında bulundu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.