Cevat Durak’tan Mesaj Var

  • 10 Haziran 2014 16:31

Cevat Durak'tan Mesaj Var

İzmir’in en güzide ilçesi Karşıyaka’ya 10 yıl başkanlık yapan ve Karşıyaka’yı yatırım şampiyonu yapan, duruşu ile tam bir partili Cevat Durak’tan anlamlı bir mesaj var.

İzmir’in en güzide ilçesi Karşıyaka’ya 10 yıl başkanlık yapan ve Karşıyaka’yı yatırım şampiyonu yapan, duruşu ile tam bir partili Cevat Durak‘tan anlamlı bir mesaj var.

Geçtiğimiz cumartesi günü gazeteci arkadaşlar ile Karşıyaka Çarşı’da Cevat Başkan ile karşılaştık. Yakalamışken tabii ki bırakılmaz; hemen başkanı kolumuza takıp bir kafeteryaya attık kendimizi.

Çaylar ve sohbet güzeldi. Başkanı bir türlü siyasi konuların içine çekemedik. Ne sorduysak yumuşak bir geçiş ile bizi bertaraf etti.

Adaylık sürecinde genel merkezin kararından sonra sergilediği dik duruş, her kesimin takdirini toparlamıştı. O günlerde yerine aday gösterilen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elini kaldırarak “Biz CHP’liyiz ve adayımıza sonuna kadar sahip çıkıp arkasındayız” demişti. Hatta bir ağabey olarak -zaman zaman hataları olur ise “kulağını çekeriz”– demiş ve -sonuna kadar arkasındayız- mesajı vermişti.

Seçimlerden sonra da mazbatasını alan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı belediyede karşılayıp makam koltuğuna oturtmuştu. Bu süreçte bile İzmir’in parti içindeki “ağabeyi” kıvamındaki davranışları hem İzmir hem de genel merkez nezdinde takdir görmüştü.

Son yaşananlar, herkesin birbirine medya üzerinden yaptığı göndermeler hakkında düşüncelerini sorduğumuzda verdiği cevap CHP içinde özlediğimiz tabloyu yansıtıyordu.

Cevat Başkan yaşanan olaylar için; “Arkadaşlar görevde olan ya da olmayan, partimize eleştirimiz olduğu zaman internet veya medyadan değil telefonu kaldırıp ona söyleyerek, hatta bir araya gelerek yapıcı olmak gerekir. Görevde olan başkanlarımıza sahip çıkmak zorundayız. Zaman şahsi polemiklerin, politikaların zamanı değildir. İktidar baskısıyla işleri zaten zor olan başkanlarımızın arkasında olması gereken partililerin, başkanlarımızın önüne set olmaması gerekir. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde en az örgütlerimiz kadar belediyelerimizin başarıları ve destekleri şart. Başkanlarımızı sahipleneceğiz ki onlar da bize başarımızda yardım etsinler.

Cevat Başkan; duruşu, karizması, kazandırdığı eserler ile sadece Karşıyaka’da değil, İzmir genelinde de ismi marka olmuş bir başkandır. Siyaset uzun solukludur. İzmir’de CHP başarıyı en üst seviyelere taşıyacaksa, Cevat Başkan gibi parti içi “Ağabeylere” ihtiyacı var. CHP yöneticileri birleştirici ve kucaklayıcı olmak zorunda…

Cevat Başkan’dan birkaç tüyo daha aldık ama onu heybemizde saklıyoruz. Zamanı gelince çıkarıp paylaşırım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.