Çeşme Turizm Fuarı’nda Umut Buldu

Çeşme Turizm Fuarı’nda Umut Buldu
  • 9 Aralık 2016 12:57

İzmir’de 10. kez düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuarı’nda Çeşme rüzgarı esti. Fuardaki Çeşme standına, Hatay Kırıkhan’a atanmasına karşın Kaymakam Mustafa Erkayıran da katılıp destek vererek, Çeşme’ye olan sevgisini gösterdi.

Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB), “Çeşme” markası ile açtığı standa, fuara gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdiler. Çeşme standında, ziyaretçilere Çeşme ve Çeşme’deki oteller hakkında tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Saat 16.00’da verilen kokteyle ise ilgi oldukça yoğun oldu.

1 Aralık tarihindeki Kaymakamlar Kararnamesi ile Kırıkhan’a atanan Kaymakam Mustafa Erkayıran, bir gün sonra Çeşme’den ayrılacak olmasına karşın, Travel Turkey Fuarı’ndaki Çeşme standının tanıtım kokteyline katılarak Çeşme’ye olan sevgisini ve desteğini gösterdi.

“Çeşme için son görevimi yaparak fuara katıldım”

Kaymakam Erkayıran, kokteyl öncesi yaptığı açıklamada, bir buçuk yıla yakın Çeşme’de severek görev yaptığını vurgulayarak, “Görev yaptığım sürede, Çeşme’nin turizm potansiyelini elimden geldiği kadar harekete geçirmeye çalıştım. Şu bir gerçek, Çeşme’nin turizm potansiyeli, Türkiye’nin birçok ilçesinden çok daha fazla. Dolayısıyla harekete geçirdiğimiz kitle, sivil toplum ve turizm müessesi sayısı bir hayli fazla. Doğaldır ki, Kaymakam olarak tek başıma bir şey yapamazdım. Çeşme’nin insanları, kurumları sivil toplum örgütleri ve doğal önderleriyle birlikte hareket ettik. Çeşme için ne yaptıysak, birlikte yaptık. Görev yaptığım süre içinde bana desteklerini esirgemeyen, başta Belediye Başkanı Sayın Muhittin Dalgıç, tüm daire amirleri ve çalışma arkadaşlarıma, siyasi parti ilçe başkanlarına, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlarımıza, bana gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Un, şeker, yağ vardı. Biz helva yapmaya çalıştık. Ne yaptıysak birlikte yaptık. Sabah, saat 09.00’da yeni görev yapacağım ilçeme hareket edeceğim. Çok da dar bir zamanım olmasına ve evdeki eşyalarım toplanıyor olmasına karşın, Belediye Başkanım ve ÇEŞTOB Başkanımızın ‘Son kez fuara katılarak bizi yalnız bırakmazsanız seviniriz’ demeleri üzerine Çeşme için son bir görev yapmak için fuara geldim” diye konuştu.

“2017 yılından umutluyuz”

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da yaptığı açıklamada, Travel Turkey Fuarı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en güzel alanında açıldığını belirterek, “Turizm Fuarı’nda, ‘Çeşme’ markası altında stant açtık. Standımıza olan ilgiden oldukça memnunuz. Çeşme olarak 2017 yaz sezonunun hazırlıklarını yapıyoruz. Bilindiği gibi, turizm olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. 2016 yılında turizm anlamında oldukça sıkıntı yaşandı. Ama çok şükür ki, Çeşme olarak en az kayıpla turizm sezonunu kapattık. 2017 yılından, Çeşme anlamında oldukça umutluyum. Çeşme’nin destinasyon farkından ve eşsiz yapısından kaynaklanan yapısıyla, 2017 yılını da iyi geçireceğimize inanıyorum. Çeşme markası altında yurt içinde ve yurt dışındaki turizm fuarlarına katılacağız” şeklinde konuştu.

“OHAL’in ve terörün bir an önce sona ermesi en büyük dileğimiz”

Bu haber ilgini çekebilir ->  “İğne Deliğinden Bornova” sergisi büyük ilgi gördü

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel de kokteyl öncesi yaptığı açıklamada, 2016 yılının Türk turizmi için çok zor bir yıl olduğunu belirterek, “Bütün olumsuzlukların yaşandığı, turizm için neredeyse kötü senaryoların çizilip de gerçekleştiği bir yıl oldu. Bu da otelcilerin para kazanmamasına neden oldu. Her yeni yıl, bir umut yılı oluyor. 2017 yılına da umutla bakıyoruz. Türkiye’deki OHAL’in ve terörün bir an önce sona ermesi en büyük dileğimiz. Çünkü, kendisini güvende hissetmeyen ve OHAL veya daha farklı senaryolar gören, terör gören turist, o ülkeye gitmiyor. Türkiye fanatiği, Türkiye hastası çok insan var. Geçen dönem yaşadığımız Rusya krizinden Antalya ve diğer turistik yöreler büyük yara almıştı. 2017 yılında bunu yaşamayacağımızın işaretle; Çeşme geçen yıl en az etkilenen yerlerden birisiydi. Çünkü iç turizme dönük çalışıyordu. Çeşme olarak 2017 yılına hazırız. Yoğun bir şekilde turizm sezonuna hazırlanıyoruz. Çeşme Belediyesi’nin de desteğiyle, yurt içinde ve yurt dışındaki turizm fuarlarına da katılacağız. Tüm acentelerle görüşmelerimiz sürüyor. Devletin vereceği teşvik ve desteklerle 2017 yılını en iyi şekilde geçirmeyi hayal ediyoruz” dedi.

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Kaymakam Mustafa Erkayıran’a, Çeşme turizmine olan katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

Komşu ziyaret etti

Öte yandan Çeşme standının karşısında yer alan Yunanistan’ın Sakız Adası’na ait stanttaki Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ve Sakız Belediyesi Turizm Sorumlusu Rena Pagoudi Damigou Çeşme standını ziyaret ederek, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ile bir süre sohbet ettiler.

Mart ayında görüşmeler başlayacak

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, Sakız Belediyesi Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ile bir araya gelerek işbirliği içerisinde çalışılması gerektiğini vurguladı. Öncel, Mart ayında karşılıklı görüşmelerin başlayacağını dile getirerek, “ Mart ayında, yani sezon öncesi Sakız Adası’ndan bir heyeti önce burada ağırlayacağız sonra da biz karşıya geçeceğiz. Günümüz şartlarında birbirine iki komşu ülkenin ortak çalışmalar düzenlemesi gerektiğine inanıyorum. Örneğin bölgemize gelen turistleri 3 gün Çeşme’de, 3 gün de Sakız Adası’nda ağırlayarak bunun pazarlamasını yapabiliriz. Buna her iki taraf da sıcak bakıyor. Bu konuyu detaylandırmak için Sayın Karalis ile görüşmelerimize devam edeceğiz” diye görüş bildirdi.

Sakız Belediyesi Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis ise Çeşme ile turizm alanında işbirliği içerisinde çalışacaklarını dile getirerek, “Sakız Adası’nın en fazla turist müşterisi Türk arkadaşlarımız. Şimdi de ÇEŞTOB ile bölgenin ortak pazarlanması gerektiğini düşünüyorum. Sezon öncesi iki heyet bir araya gelerek bunun planlamasını yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Travel Turkey Turizm Fuarı 11 Aralık tarihinde sona erecek.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.