Bu akvaryum yüzde yüz yerli üretim…

Bu akvaryum yüzde yüz yerli üretim…
  • 24 Ekim 2018 15:00

Bu akvaryum yüzde yüz yerli üretim...

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Tankar Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen, yönetim ve kiralamasını JLL Türkiye’nin üstlendiği Ege’nin en büyük Outlet’i Westpark’ta yüzlerce su altı canlısı, tematik bölümleri ve yerden başlayan özel akvaryum tüneli ile Ege’nin ilk ve tek akvaryumu, “Funtastic Aquarium İzmir” açıldı. Açılışa özel gazetecilerle biraraya gelen yönetim, akvaryumun Türkiye’de ve Dünya’da ilk kez gerçekleştirilen özelliklerini sıraladı. Ayrıca akvaryumda balıkları beslemek ve bakımından sorumlu balık adamlar, açılışa özel Türk Bayrağı şovu yapmayı da ihmal etmedi.

 

Bu akvaryum yüzde yüz yerli üretim...

Türkiye’nin ilk yerden başlayan akvaryum tüneli

Tankar Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tan, Türkiye’de bir ilki başardıklarını bu sözlerle dile getirdi: Bugün burada yüzlerce sualtı canlısının sergilendiği ve Türkiye’nin ilk yerden başlayan akvaryum tüneli Ege’nin ilk ve tek fantastik akvaryumu İzmir projemizi tanıtmak amacıyla toplanmış durumdayız. West Park alışveriş merkezimiz sizlerinde bildiği gibi 65 metre karelik bir alanı ile 150 mağazaya ev sahipliği yapıyor. Mağazalarımız birbirinden nitelikli ve outlet konseptine uygun yapılmıştır. Projemiz yoğun ilgiyle karşılanmış hafta sonu giriş sayısı 120 bin kişiye ulaşmıştır. Ege Bölgesi’nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olmasını hedefleyen projemiz güden güne çekim gücünü arttırarak bölge halkına katma değer ve istihdam sağlamaya devam etmektedir. Bu bağlamda projemizi diğerlerinden ayıran Ege’nin ilk ve tek akvaryum projesine ev sahipliği yapmanın gururu ve onurunu yaşadığımızı bilmenizi isterim. Fantastik akvaryum İzmir ekibi tarafından hayata geçirilen proje alışveriş merkezimizin mihenk taşı halindedir. Büyük özverilerle ve gece gündüz çalışmaların eseri olan projemiz dünyanın dört bir yanından gelen yüzlerce canlıya ev sahipliği yapmaktadır. 70’den fazla tematik akvaryuma sahiptir. ”

Bu akvaryum yüzde yüz yerli üretim...

Tek gözü kör köpek balığı  Odin burada

Akvaryumdaki  İlginç ve hayret verici çalışmalar rakamlardan bahsetmek gerekir.İzmir Westpark Outlek Avm Müdürü Cemal Bahadır Tokgöz, bu bilgileri paylaştı: “2500 metre kapalı alan içerisinde 200 metrelik yürüyüşe sahip tüm havuz suyu 3 kez filtre sisteminden geçirilerek içinde tüm canlılara konfor,  temiz bir ortamda verilmiş oluyor. Akvaryum çevreye duyarlı en az enerji harcayan bir tasarım modeli. Ülkenin kalkınması noktasında dış sektöre bağımlılığın konuşulduğu bugünlerde sevindiğimiz bir noktada yüzde yüz yerli ekipman ve filtrelerin kullanılması oldu. Bir başka sevinç kaynağımızda akvaryumda sergilenen bu canlıların hiçbiri doğada yakalanmadı. Akvaryumlarımızda sergilenen canlar ya kurtarılmış yada diğer akvaryumda üremiştir. Akvaryumumuzun simge canlılarından tek gözü kör köpek balığı  Odin bunlardan sadece bir tanesidir.”

Türkiye’nin ilk yerli Üretim Akvaryumu

Fantastik Akvaryum Yatırımcısı Ayhan Şentürk,  firma olarak Dünya’da ve Türkiye’de onlarca akvaryum yaptılarını vurguladı. Şentürk, “Sıra güzel İzmir’e geldiğinde farklı bir şey yapmak istedik. İzmir’e yakışan yeşil akvaryum yapmak istedik. Bunu yaparken de en az enerji harcayan akvaryumdur. Ben Orlonda’daki akvaryumda finanse edeceğim ve bu  tonajına oranla en az enerji harcıyor. Aynı zamanda tonajına göre en az atık veren akvaryumu. 2 aşamlı geri kazanım üretimimiz var. Denizler filtre yok. Azot bakterilerinin yaptığı işi biz burada yarattık. Dışarıya atık vermiyoruz. Atmofonik filtre sistemi ile suda tarım yapıyoruz. Balıkla yiyor,  içiyor ve dışkılıyor. Ortamdaki organik yükü bu şekilde atıp gübre olarak kullanıyoruz. Bu şekilde kendi kendine yeten bir akvaryum filtre sistemi oluşturduk. Bu gördüğünüz suyun berraklaşmasını sağlayan her şey yüzde yüz yerli üretim” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR PARALAR KÖPRÜ İŞLETMECİLERİNE AKIYOR

46 çalışanı olan akvaryum, ana  tür olarak 69, alt türlerden ise yüzlerce çeşit canlıyı içinde barındırıyor. Yılan ve deniz türünden diğer canlılarında bulunduğu akvaryumu gezmek isteyen yetişkinler 39 çocuklar ise 29 TL’ye gezebiliyor. Hafta içi gezmek isteyenler için fiyatlar yüzde 20 daha uygun faydalanabiliyor

Bu akvaryum yüzde yüz yerli üretim...

Bu akvaryumda ne ararsan var 

İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve hafta sonları giriş kapısında kuyruklar oluşan akvaryum, İzmir ve Ege’nin ilk ve tek akvaryumu olma özelliğini taşıyor.

Yaklaşık 2.500 metrekare kapalı alan içerisinde, toplam 2 milyon litreden fazla su kapasitesi ve 230 metrelik yürüyüş yolu bulunan bu özel proje sayesinde, su altının sihirli dünyasına açılan kapılar haftanın 7 günü 10:00-22:00 saatleri arasında açık.

Köpek balıkları, vatozlar, tropik su altı canlıları, soğuk denizlere özgü türler, Ege ve Akdeniz canlıları ile su altı dünyasının hayranlık uyandıran pek çok özel canlısı, hepsi bir arada Funtastic Aquarium İzmir’de su altı meraklılarını bekliyor.

70’ten fazla tematik akvaryum ve teraryum içerisinde yüzlerce canlının sergilendiği bu özel akvaryumun en önemli özelliği; Dünya’nın en çevreci akvaryumu olması. Uzun araştırma ve geliştirme süreçleri sonucunda; güneş enerjisi ve kapalı devre ekosistemlerle zenginleştirilen proje, ziyaret edenleri kendine hayran bırakıyor. Aquaponic sistemler ile suda tarım yapılarak, hem su biyolojik olarak filtreleniyor hem de vejetaryen canlıların yemleri akvaryumlarda yetiştiriliyor.

Gezi yolu üzerinde ve akvaryum içerisinde bulunan, konsepte göre tasarlanmış özel dekorlar ve aydınlatmaların yanı sıra bilgi ekranları ve etkileşimli uygulamalarla su altını keşfetmek hem çok eğlenceli hem de ilham verici…

Tematik bölümlerden oluşan Funtastic Aqurium İzmir’de, macera, Siren Kayalıkları’nda başlıyor. Tropik denizlerin ardından Köpek Balığı Laboratuvarı, Korsan Gemi Batığı, Koi Efsanesi gibi özel temaları Soğuk Kuşak gibi sıra dışı konseptler takip ediyor. Yaklaşık 1,5 milyon litre su kapasiteli ana tank içerisinde Türkiye’nin ilk ve tek yerden başlayan tünel akvaryumu yer alıyor.

Bu benzersiz deneyimin ardından tropik dünyanın en zehirli ve en ilginç canlıları da teraryumlarda meraklıları ile bir araya geliyor.

Teraryumların ardında, zararsız su canlılarına dokunarak keşfedebileceğiniz özel bir bölüm olan “Dokun & Keşfet” yer alıyor. Bu bölümde; öğrenci gruplarına özel bir alan ile akvaryumların arka planındaki etkileyici teknolojilerin görülebileceği farklı bir bölüm de yer alıyor.

Girişte, yeşil ekran önünde çektireceğiniz pozlarınızı, gezinin sonunda beğeneceğiniz özel arka planlarda, zevkinize göre tercih ederek alabiliyorsunuz. Bu özel deneyimi unutulmaz anılara dönüştürmek için özel olarak hazırlanan hediyelik eşya koleksiyonlarının olduğu bölümde de, her zevke uygun seçenekler sizleri bekliyor.

Bu akvaryum yüzde yüz yerli üretim...

Planlı etkinlikler

Köpek balığı besleme Salı, Perşembe, Cumartesi Saat: 16:00

Vatoz besleme Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Pazar Saat: 16:00

Genel canlı besleme Pazartesi hariç her gün saat: 14.00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.