Bornova’da sahne de onların, sergi de…

Bornova’da sahne de onların, sergi de…
  • 5 Aralık 2017 09:54

Ortopedik engellilerden down sendromlulara, işitme engellilerden görme engellilere pek çok engelli, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Farklıyız, Farkında mıyız?” adlı etkinlikte buluştu.

Büyükpark içerisindeki Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde 3 Aralık Engelli Hakları Farkındalık Günü’ne özel olarak düzenlenen organizasyon, Engelsiz Sanat Derneği Başkanı Tamer Özşeker’in katılımcılarla birlikte ortaya koyduğu performans gösterisi ile başladı.

Gönüllerince eğlendiler

Renkli anlara sahne olan gösterinin ardından Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Yılmaz Demirtaş, Devlet Türk Müziği Sanatçısı Erkan Demir ve TRT sanatçıları Ömer Altıntaş ile Gökhan Mertoğlu’nun oluşturduğu grup sahne aldı. Onların şarkı ve türkülerine katılımcılar coşkuyla eşlik etti. Kimileri sahneye çıkıp oynadı, kimileri oturduğu yerden alkışlarla tempo tuttu. Kimileri de mikrofonu eline alıp şarkı söyledi.

Yeteneklerini sergilediler

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, gönüllerince eğlenen engelli bireyler, sadece sahnede değil el becerilerinde de engel tanımadıklarını gösterdi. Engellilerin yaptığı resimlerden oluşan sergi ile el emeği ürünlerini sergiledikleri stantlar büyük beğeni topladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İZSU Genel Müdürlüğü’nde bayrak değişimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.