Ankara kritik toplantı başladı, İzmir’de nefesler tutuldu

Ankara kritik toplantı başladı, İzmir’de nefesler tutuldu
  • 16 Ocak 2019 12:12

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Chp’de nefesler tutuldu.  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısı sırasında İzmir adayını önerebileceği ya da bir sonraki PM toplantısına bırakacağı belirtildi. Her iki toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının yanı sıra İzmir’in ilçe belediye başkan adaylarının da gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Şu ana kadar beş grup halinde 628 belediye başkan adayını açıklayan CHP, bugün de “altıncı grup” adaylarını belirleyerek kamuoyuna ilan edecek.

MYK’ya sunulan aday listesinde; Diyarbakır, Amasya, Bartın, Kastamonu ve Kars adaylarının yanı sıra 51 ilçe ve 22 belde olmak üzere toplamda 78 adayın yer aldığı öğrenildi. Listede, İstanbul ve Ankara’dan herhangi bir ilçenin yer almadığı ancak İzmir’in AK Parti’nin yönetimde olduğu bazı ilçelerinin adaylarının yer aldığı belirtildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantı öncesi görüştü.  CHP Lideri Kılıçdaroğlu,  açıklanacak aday noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun fikir, düşünce ve önerilerine başvurdu. Kılıçdaroğlu’nun İl Başkanı Deniz Yücel ile ayrı bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “İğne Deliğinden Bornova” sergisi büyük ilgi gördü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.