Ak Parti belediye başkanını arıyor

Ak Parti belediye başkanını arıyor
  • 10 Ekim 2018 16:30

 

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Ak Parti İzmir’de Büyükşehir belediye başkan adaylığı için düşünülen isimlerden hangisinin halkta karşılık bulacağı ile ilgili yapılan anket çalışması sürüyor. İl başkanı Aydın Şengül, yaptırdığı anket çalışmasını kamuoyu ile paylaşmayı düşünmesede sır gibi saklanan o isimler kulaktan kulağa konuşulmaya başladı.

Anket çalışmasını ve büyükşehir için ismi düşünülen isimlerden olan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de değerlendirildiğini itiraf eden Şengül, gazetemize bu açıklamada bulunmuştu: “Bu konu ile ilgili birçok isim var konuşuluyor. Partimizin üst kurullarında, genel merkezde teşkilatta konuşuyoruz, bakıyoruz. Artılarını eksilerini. Kim ne yapar, ona göre en doğru kararı partimiz ile ilgili vereceğiz. Büyükşehir ile ilgili kesin şudur diyeceğimiz bir isim yok. İsimler var. O isimler üzerinde çalışmalarımız sürüyor. İlçelerle ilgili kesinleştirdiğimiz isimlerimiz var. 30 ilçemizle ilgili büyük çoğunluğunun isimleri netleşti ama isimleri o kişilere de kamuoyuna da deklare etmedik. Zamanı geldiğinde kamu oyu ile paylaşacağız. Bu sefer sadece siyasi örgüt içerisinden değil, sivil toplum kuruluşları içerisinden olan adaylarımızda olabilir. Evet, geçiyor Mahmut Beyin ismi de. İzmir’in tanıdığı bildiği futbol federasyonu başkanlığı yapmış, sevilen bir isim. Bugün İzmir’in tanınan bir siması, İzmir ticaret odası başkanı. Konuşuluyor ama henüz netleşmiş bir şey yok.  Mahmut Bey bizim saygı duyduğumuz önem verdiğimiz bir kişilik. Şuanda netleşmiş görüşülmüş hiçbir şey yok. Yıl sonuna her şeyin netleşeceğini düşünüyoruz. Aralık ayında her şey bitmiş olur. Şu anda ciddi çalışıyoruz. Ekim, Kasımda netleşir. Aralık ayınca ise genel merkezle birlikte açıklamamızı yaparız.”

Özgener, adaylığa sıcak bakmıyor iddiası

Ekrem Demirtaş’ı odanın son seçimleriyle birlikte devirmeyi başaran Ekrem Demirtaş’ı son yapılan seçimde devirmeyi başaran İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in ismi geçiyor. Ak Parti İzmir milletvekili Mahmut Atila Kaya’nın da desteklediği bilinen Özgener’in Ak Parti ile sıcak ilişkileri ve İzmirliler tarafından tanınan ve sevilen bir isim olması adını bir adım daha ön plana çıkarıyor. Bu gelişmelerin üzerine Özgener’in adaylık gibi bir düşüncesi olmadığı konuşulanlar arasında.

Bakan Pakdemirli

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Temizlik İşleri personeline sabah vardiyası ziyareti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ak Parti’nin değerlendirdiği bir başka isim.  TBMM başkanı Binali Yıldırım’ın proje ekibinde de görev almış ve başarılarıyla adından söz ettirmişti. Pakdemirli, İzmirliler tarafından tanınan ve sevilen bir isim olması onu adaylık konusunda avantajlı bir hale getiriyor.

Genel Başkan Yardımcısı Dağ

Partinin kuruluşundan bu yana öncelikle Gençlik Kolları başkanlığı olmak üzere birçok farklı kademede görev alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da büyükşehir için ismi geçen kuvvetli adaylardan.  Dağ İzmirliler tarafından ve teşkilatın desteklediği ve çalışkanlığı ile bilinen ve sevilen bir aday profili çiziyor.

Ak Parti’nin aday profili

İl başkanı Aydın Şengül’ün daha önce büyükşehir belediye başkan adaylarını tarif ederken bu kelimeleri kullanmıştı:  “Aday göstereceğimiz kişinin belli bir kariyeri olmalı. İş dünyasında başarılı olmuş, kendini ispat etmiş, yöneticilik kabiliyetine sahip olan, İzmir’i kendisine teslim edebilecek biri olmalı. Bilgisine, birikimine, geçmişine bakıyoruz. Birçok kriter üzerinden adaylarımızı değerlendiriyoruz”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.