‘Adalet Yürüyüşü’ yeni katılımlarla devam ediyor; İstanbul’a son 100 kilometre!

  • 3 Temmuz 2017 11:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu‘nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” on dokuzuncu gününe girdi. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 315 kilometre yol katedildi. Korteje katılımın, hafta başı olması nedeniyle son iki güne kıyasla düştüğü gözlendi. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, korteje yönelik olarak “provokasyon” uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, kortejin zaman zaman “protesto” edildiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

“İstanbul’a yaklaştıkça bazı provokasyonlar olacak diye duyumlar alıyoruz. O yüzden bize katılan herkese söylüyoruz; nasıl bir provokasyon olursa olsun sadece alkışlayın. Biz bir dava için, biz bir huzur için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa gül kabul ediyoruz. Bize küfür de edilse, iyi sözlerle karşılık veriyoruz. Hep beraber idealimiz için, çocuklarımız için, adalet için yürüyeceğiz. Hepinize şükran borçluyum.”

 

“Bütün şehit yakınları için yürüyoruz. Van’da ve Diyarbakır’da AK Parti’nin iki yöneticisi terör saldırıları sonucu hayatını kaybetti. İki yöneticinin de ailelerine baş sağlığı diliyorum. Biz zulmün karşısındayız. Mazlumun yanında olmak, haklıyı savunmak bizim temel görevimizdir. Bu yürüyüşü yapmamızın temel nedeni de haksızlıkların çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır. Suçlayan aynı kişi, yargılayan aynı kişi, eğer yargıcın önünde giydiği cübbede ilik ve düğme yoksa her türlü baskıya direndiği içindir. Adaletli davranacağı içindir. O nedenle biz adalet yürüyüşüne aynı kararlılıkla devam ediyoruz.”

Başladığı günden bu yana çok sayıda vatandaşın destek verdiği yürüyüşe HDP de yürüyüşe “Eş başkanlar için adalet” dövizleriyle katılacak. HDP heyeti korteje, partinin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ‘ın da tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünden katılacak. 

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı da tarihinde ilk kez açık havada gerçekleştirilecek. Toplantı, saat 12:00’de başlayacak. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Temizlik İşleri personeline sabah vardiyası ziyareti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.