Yine o inşaat firması!

Yine o inşaat firması!
  • 15 Mayıs 2018 12:50

Narlıdere ilçesinde ormanın hemen kenarında yaptığı süper lüks Asma Bahçeler adlı inşaat alanının çökmesi ile İzmir ve Türkiye gündemine oturan Tanyer İnşaat bu kez doğaya verdiği zarar ile gündeme geldi. Daha önce yeterli önlem almadığı için çöken inşaat alanının yakınına Bulut Orman Evleri adıyla yeni bir proje başlatan Tanyer İnşaat bu bölgede yaptığı ağaç kesimlerinin ardından çevreye verdiği daha büyük bir tahribat nedeniyle Narlıdere Belediyesi ve İZSU tarafından ağır para cezasına çarptırıldı.

Yine o inşaat firması!

İnşaat alanından çıkan hafriyatı ve inşaat atıklarını yapının hemen yanı başında bulunan yolun kenarında oluşturduğu uyduruk demir kafesin içine dolduran inşaat firması bölgede bulunan makilik alanı ve bir çok çam ağacını da yok etti. Bölgeye yığdığı atıkların üzerinde çimento kamyonlarını ve beton mikserlerini yıkayan firmanın bölgede oluşturduğu bu zarar bölge halkının şikayeti sonrası yapılan denetimlerde de tespit edildi. Bu tespitin ardından Narlıdere Belediyesi imar kurallarına aykırı davranmak ve doğaya verilen zarardan dolayı firmaya 42 Bin TL para cezası kesti.

Yine o inşaat firması!

Bir ceza da İZSU’dan!

Tanyer İnşaat’ın keyfe keder uygulaması sonrası bölgede yapılan denetimlere İZSU ekipleri de katıldı. Yapılan denetimlerde hafriyat ile Ali Onbaşı Deresi’nin yatağının doldurulduğu ve hafriyatın pekişmesi için üzerinde çimento kamyonlarının yıkanması ve inşaat atıklarında bulunan doğaya zararlı maddeler nedeniyle yeraltı sularının kirlenmesi riski oluşturduğu gerekçesi ile ağır para cezası uygulandı.

Yine o inşaat firması!

Tanyer İnşaat’ın İlk Skandalı Değil!

Tanyer İnşaat daha önce yine Narlıdere’de yaptığı Asma Bahçeler adlı lüks konutların yapımı sırasında inşaat alanında yeterli önlem almaması ve maliyetten kaçınması nedeniyle oluşan göçük ve Ali Onbaşı Deresi’ne akan ve bölgede Karasu olarak adlandırılan suyun akışına müdahalesi nedeniyle İzmir ve Türkiye gündemine taşınmıştı.

Yine o inşaat firması!Yine o inşaat firması!Yine o inşaat firması!

Yine o inşaat firması!Yine o inşaat firması!

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.