Valilik’ten İlginç Yasak

Valilik’ten İlginç Yasak
  • 8 Aralık 2015 12:48

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; İzmir’in Menemen İlçesi’nde 85 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı anma törenlerinde Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin’in konuşması İzmir Valiliği kararıyla ilk kez iptal edildi. Şahin, “Törenleri 16 yaşımdan beri izliyorum. Benden önceki belediye başkanları da konuştu ben de konuştum. İlk kez bu yıl iptal edildi. Karar yanlıştır, konuşturmamakla bir yere varılmaz” dedi.

85 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının her 23 Aralık’ta Menemen’de yapılan anma töreninde ilk kez Menemen Belediye Başkanı’nın konuşması programa konmadı. Yaklaşık 50 yıldır Menemen halkını temsilen başkanların söz aldığını, kendisinin de son 16 yıldır “laiklik” vurgulu ve ‘yolsuzluk’ karşıtı konuşmalar yaptığını anımsatan Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin, “Sanırım konuşmalarımı ideolojik bulmuşlar. Olayın kendisi ideolojik zaten” dedi.

Kaymakamlığın Şahin’in konuşmasını uygun görmesine karşın kararın valilik tarafından alındığı öğrenildi. Şahin, hiçbir iktidar temsilcisinin katılmadığı geçen yılki törende, Gezi’de yaşamını yitiren gençleri anmış, ‘yolsuzluklara’ tepki göstermişti.

Komisyonun ilk belirlediği programda adının yer almasına karşın onay için gittiği valilikte çıkarıldığını söyleyen Şahin, “Benim bildiğim 50 yıldan bu yana belediye başkanı Menemen halkını temsilen konuşuyor. Ben de 16 yıldır konuşuyorum. Yasağın gerekçesini ise 2012’de çıkarılan bayram ve anma törenleriyle ilgili yönetmeliğin 8. maddesine dayandırmışlar. Bu yönetmelikte konuşmamızı engelleyecek bir düzenleme yok” dedi. Şahin, adının, ilçede oluşturulan komisyonun programında yer almasına karşın, onay için gittiği valilikte çıkarıldığını, karara şerh koyduğunu da bildirdi.
Menemen’de yedek subay olarak askerlik görevini yapan Kubilay’la ona yardıma koşan bekçiler Hasan ve Şevki, 23 Aralık 1930’da meydana gelen olayda gericiler tarafından katledilmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.