Tasarım Patentini aldı, Başkan Uyar’a teşekküre geldi

Tasarım Patentini aldı, Başkan Uyar’a teşekküre geldi
  • 26 Aralık 2017 10:42

Urla İskele Kadın Üretici Pazarı’nda 1.5 yıldır el emeği ürünlerini değerlendiren tasarımcı Sibel Dinler Kırıtoğlu, ürettiği 4 hediyelik eşya objesini Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirdi. Kırıtoğlu, belgesini aldıktan sonra çalışmalarda kendisini teşvik eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile mutluluğunu paylaştı.

Urla’ya 8 yıl önce Ankara’dan iş dolayısıyla yerleşen bir çocuk annesi Sibel Dinler Kırıtoğlu, 1.5 yıl önce evinde yaptığı ahşap çalışmaları Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın de destekleriyle İskele Kadın Üretici Pazarı’nda satmaya başladı. Kişiyle özel tasarım yapan Kırıtoğlu, el işi ürünlerinin 4 tanesini Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirdi. Kırıtoğlu, “Emekli olduktan sonra ahşap ürünler yapıp dostlarıma armağan ediyordum. Bu süreçte Urla Belediye Başkanımız Sayın Sibel Uyar ile yaptığım görüşmeler sonrasında bana İskele Kadın Üretici Pazarı’nda çalışmalarımı sergileme imkanı yarattı. Tüm kadınları destekleyen Başkanımızın bu teşviki sonrasında çalışmalarımı hızlandırdım. Bu tasarımlarımın daha sonra patentini alayım diye düşündüm ve Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdum. Belgemi alınca bizleri sürekli destekleyen Başkanımız Sibel Uyar ile bu mutluluğumu paylaşmak istedim.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.