SWISSÔTEL İZMİR EKİBİNDEN KAHAN YAVAŞ, TÜRKİYE’Yİ TAİWAN’DA TEMSİL EDECEK

SWISSÔTEL İZMİR EKİBİNDEN KAHAN YAVAŞ, TÜRKİYE’Yİ TAİWAN’DA TEMSİL EDECEK
  • 15 Ağustos 2018 15:06

Bu yıl 22.’si düzenlenen Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması’nın birincisi, Swissôtel Büyük Efes’in Equinox restoranın mutfak ekibinden Kahan Yavaş oldu. Türkiye genelinde birinci olarak, ülkemizi 7 Eylül’de Keelung (Taiwan)’da temsil edecek. 

 

Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması, 27 yaş altı genç aşçıları teşvik etmek ve mutfak sanatları konusunda elde ettikleri deneyimlerini, Chaine des Rotisseurs Derneği’nin geleneklerine uygun olarak akranlarıyla rekabet ortamında paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Yarışmacılara zengin malzemelerle dolu siyah bir kutu veriliyor ve ayrı bir odada bu malzemeler ile 3’lü bir menü,  başlangıç – ana yemek – tatlı, oluşturmaları için yarım saat tanınıyor. Oluşturdukları bu menüyü hazırlamaları için ise kendilerine mutfakta 3.5 saatlik bir süre veriliyor. Juriler menünün hazırlık aşamasından sunumuna kadar olan sürecin her detayını değerlendiriyor. 

 

Bu yılki yarışmada Türkiye’nin değerli otellerinden ve restoranlarından 9 yetenekli aşçı;  Defne Tüysüzoğlu, Andreas Jersabeck, Jeff Hakko, Niso Adato, Rudolf Van Nunen, Eyüp Kemal Sevinç, İsmet Saz , Nicolas Cartier, Vedat Demir, Ali Davut ve Yusuf Gülyiyen’den oluşan tecrübeli jüri üyesinin karşısına çıktı. Yarışmanın birincisi Swissôtel Büyük Efes İzmir’in Equinox ekibinden Kahan Yavaş oldu. Eylül ayında Keelung (Taiwan)’da gerçekleşecek olan Dünya Chaine des Rotisseurs Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek olan genç aşçı, dünya çapındaki yarışmada birinci olursa dünyanın sayılı gastronomi okullarından olan Le Cordon Blue’da bir yıl aşçılık ve dil eğitimi alacak. 

 

Swissôtel’in Equinox restoranı şefi Remzi İçöz 2011 yılında otele  Chaine des Rotisseurs Genç Aşçılar Yarışması’nda ilk birinciliği getirirken,  2015 yılında Tuğba Aktaş yarışmanın tarihinde ikinci kez birinci seçilen bayan aşçısı seçilmişti. Yine Equinox ekibinden Halil Özkonya 2012 ve 2013 yıllarında üçüncülük ödülünü Swissôtel’e getirmişti. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.