Patagonya nerede? Patagonya hangi kıtada? Patagonya devlet mi?

Patagonya nerede? Patagonya hangi kıtada? Patagonya devlet mi?
  • 20 Haziran 2019 14:42

Latin Amerika’da yer alan Patagonya coğrafyası, dünyanın en gizemli toprakları arasında yer alıyor. Dünyada pek çok kişinin merakını cezbeden, ıssız topraklar Patagonya nerede? Patagonya hangi kıtada? Patagonya’da hangi ülkeler var? Patagonya devlet mi? Patagonya topraklarıyla ilgili detaylar haberimizde…
Patagonya nerede? Patagonya hangi kıtada? Patagonya devlet mi?

Dünyanın insan nüfusu bakımından en ıssız ve en gizemli coğrafyaları arasında yer alan Patagonya, pek çok insan tarafından merak ediliyor. Peki Patagonya nerede, hangi kıtada? Patagonya devlet mi? Patagonya’da hangi ülkeler var? İşte detaylar…

PATAGONYA NEREDE?

Patagonya, Güney Amerika kıtasının güney bölgelerinde yer almaktadır. Patagonya bir devlet değil, Şili ve Arjantin’in güneyini kapsayan çok geniş bir coğrafyadır. Arjantin’deki Rio Colorado ile Şili’deki Bio Bio nehirlerinin güneyi ile Magellan Boğazının kuzeyi arasında kalır. Magellan Boğazının güneyindeki Ateş Toprakları da Patagonya sınırları içerisinde yer almaktadır.

PATAGONYA’NIN İSİM KÖKENİ

Büyük denizci ve kaşif Magellan, bu toprakları keşfettiğinde gördüğü guanako postlarına bürünmüş ve yüzleri boyalı yerlileri bir İspanyol hikayesindeki “Patagon” adlı canavara benzetmiş ve bölgeye Patagonya adını vermiştir.

Patagonya çok az yerleşim olan bir bölgedir. Yerleşim ortama kilometrekara başında 2 kişidir. Bu sayı hatta Arjantin’in Santa Cruz eyaletinde 1 kişinin altına düşer.

Şili tarafındaki Torres del Paine milli parkı ile Arjantin tarafındaki Perito Moreno Buzulu, en fazla ziyaretçi çeken bölgelerdir.

patagonya nerede?
patagonya nedir?
patagonya devlet mi?
patagonya hangi kıtada?
patagonyada hangi ülkeler var?

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.