Ödemiş Belediyesi tehlike arz eden  ağaçlar için önlem alıyor

Ödemiş Belediyesi tehlike arz eden  ağaçlar için önlem alıyor
  • 25 Nisan 2019 16:56

Ödemiş Belediyesi, cadde ve sokaklarda tehlike arz eden ağaçlar için önlem alıyor. Ulus Meydanı ve Saraçoğlu Caddesi’nde kurumuş iki ağaç, can ve mal kaybına neden olmaması için kesildi.

Yeşiller içinde bir kent olan Ödemiş’in sokak ve caddelerinde birbirinden güzel ağaçlar ve bitkiler yer almaktadır. Çam ağaçlarının çoğunlukta olduğu cadde ve sokaklarda çınar, ıhlamur, top akasya, oya gibi ağaçlara da bulunmaktadır.

Kentin gelişimi kapsamında yapılaşmanın artması nedeniyle zaman zaman 60-70 yıllık çam ağaçlarında eğilmeler, devrilmeler meydana geliyor. Ödemiş Belediyesi tehlike arz eden ağaçların tespitini yaparak gerekli önlemleri alıyor. Ulus Meydanı ve Saraçoğlu Caddesi’nde kurumuş iki ağacın tehlike arz etmesi nedeniyle kesilmesi yönünde vatandaşlardan gelen talep değerlendirildi.  Tehlike arz eden ağaçların İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında yer almasından dolayı Ödemiş Belediyesi ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Orman İşletme Şefliği’nden  olur alınarak, kurumuş ve bir tanesinin gövdesi yatık olan çam ağaçlarının kesimi yapıldı. Ödemiş Belediyesi, kentteki tehlike arz eden ağaçların tespiti ve müdahale çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “Bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.