Konak’tan beklenen hamle: İmar affı geliyor

Konak’tan beklenen hamle: İmar affı geliyor
  • 7 Eylül 2017 14:53

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 2981 sayılı Gecekondu ve İmar Affı’na müracaat etmiş ancak bugüne kadar tapu işlemlerini sonuçlandıramamış vatandaşları sevindiren bir karar uygulamaya konuldu. Konak Belediye meclisince alınan karar doğrultusunda 1987 yılından önce mülkiyeti belediyeye ait olan arsalar üzerine gecekondu inşa etmiş ancak bugüne kadar tapu işlemlerini sonuçlandıramamış vatandaşlar 30 Nisan 2018’e kadar başvuru yapmaları halinde arsalarını en uygun bedelle satın alabilecekler. Söz konusu haktan 1987 yılından önce gecekondu ve imar affı müracaatında bulunmuş kişiler yararlanacak.

EN UYGUN BEDELLE ALACAKLAR

Konu hakkında bilgi vermek üzere ilgili bölgelerin muhtarlarıyla makamında bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, haktan faydalanacak vatandaşların bu fırsatı kaçırmamasını söyledi. Pekdaş, 2981 sayılı yasa kapsamında ipotekli olarak tapu almış, ancak ipotek bedelini ödememiş olanların da bu haktan faydalanabileceğini dile getirdi. Başvuruların 1987 yılından önce imar affı müracaatı yapanları kapsadığını belirten Pekdaş, “Belediye Meclisimiz yasa kapsamında yapılacak inceleme sonucu hak sahibi olduğu tespit edilenlerin tapu tahsis işlemlerinin tamamlanması ve yasanın izin verdiği en uygun bedelle arsaların satışlarının yapılması hususunda karar aldı. Gültepe’de 900 parsel var. Bu parsellerin sahipleri ellerinde var olan tapu tahsis belgesiyle belediyemize başvuru yapsın. Vatandaşımız bu yasadan faydalansın istiyoruz” diye konuştu.

30 NİSAN SON GÜN

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü personelinin de hazır bulunduğu toplantıda haktan faydalanacak vatandaşların bilgilendirilmesi adına muhtarlardan destek de istendi. Konunun daha iyi anlaşılması ve kimlerin bu haktan faydalanacağının belirtilmesi adına mahallelerde çalışmalar yapacak olan Konak Belediyesi bilgilendirici el broşürleri de hazırladı. Vatandaşlara dağıtılacak broşürlerde kimlerin tanınan haktan yararlanacağı ayrıntılı bir şekilde belirtiliyor. Buna göre 1987 yılından önce gecekondu ve imar affı müracaatında bulunmuş olan, 2981 sayılı Yasa kapsamında ipotekli olarak tapu almış, ancak ipotek bedelini ödeyememiş olanlar ile yine 2981 sayılı yasaya göre taksitli satış yapılmış olup taksitlerini ödeyemeyen vatandaşların ellerindeki her türlü belge ile birlikte en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar Konak Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne şahsen müracaat etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.