Konak’ta Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anması….

Konak’ta Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anması….
  • 21 Mayıs 2019 13:49

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

Konak İlçe Başkanlığı Milli Mücadelenin 100. yılında İzmir’de kurtuluş savaşının simgesi haline gelen Hasan Tahsin’i anma töreni düzenledi.
Tören Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve Konak Belediye Başkanı Abdül Vatur Hasan Tahsin’in anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Öte yandan Konak’ın isminin Hasan Tahsin olarak değiştirilmesini gündeme getiren MHP’ye de üstü kpalı göndermede bulundu. Konak'ta Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anması....

İSTANBUL’DA GÖREV ALACAĞIZ 
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Atatürk Meydanı’mızda bundan 100 yıl önce cesur gazeteci Hasan Tahsin’i vurulduğu yerde bugün bir kez daha anıyoruz. Özellikle kurtuluş mücadelesinin simgesi olan Hasan Tahsin’i ve şehitleri rahmetle anıyorum,. 100 yıl önce, yürekli insanların bir araya gelerek hiçbir zaman işgale boyun eğmeyeceğini burada en güzel şekilde ifade etmişler daha sonraki tarihlerde kurtuluş mücadelemizin en önemli ismi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk mücadelenin Anadolu’dan yönetilmesi gerektiğini ifade ederek önce Samsun’na giderek ardından Erzurum ve Sivas kongresinin ardından kurtuluş mücadelemizi başlattı” diye konuştu.

Batur konuşmasını İstanbul’daki seçimlere getirerek sürdürdü: “Bazı unsurlar geri düşünceler, onun bize emanet ettiği cumhuriyeti kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Artık umut doluyuz. 31 Mart yeni bir mücadele yeni bir anlayış bu ülkede hakim olacak. İzmir zaten belli ama bir haksızlık da var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verildi ama 17 gün sonra mazbatası geri alındı YSK tarafından. Bu durumu kabul etmiyoruz. Netice bu mücadeleyi İstanbul’u yeni geri almak için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ekrem İmamoğlu İstanbul’a yeni bir anlayış getirdi. Herkesle barıştı. İstanbul’a değil, bütün Türkiye’ye örnek oldu. Biz de İstanbul’a gidip görev alacağız. İmamoğlu’nun değişiyle 23 Haziran akşamı ‘her şey çok güzel olacak’, hem İstanbul’da hem de Türkiye’de…”Konak'ta Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anması....

ASLINDA KONAK’IN İSMİ HASAN TAHSİN’DİR
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Milli mücadelenin bize yansıttığı ve aydınlattığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti temellerinin atıldığı noktadayız. Bu ruhu yaşıyoruz. Hasan Tahsin’in ilk kurşunu attığı noktadayız. Burası Atatürk Meydanı, işte burada kıvılcım başladı ve çoban ateşi tüm Türkiye’yi sardı. İşte o hareket sadece modern Cumhuriyetin temellinin atıldığı adım değil, yeni bir kalkınmanın, yeni bir sosyal anlayışının hayata geçirildiği harekettir. Bu mücadele şimdi asrın hesaplaşması peşinde koşanların en iyi dersi aldığı mücadeledir,. Biz bu ruhu her zaman devam ettireceğiz. Bizi başka boyutlara çekmeye çalışalar da İzmirlilik ve Konaklılık çizgimizden asla çıkmayacağız. Bizi bir arada tutan o karılan harcın birliğine ihtiyacımız var. Yaşlısıyla çiftçisiyle yeni bir kalkınma hareketinin yen bir kültürel bütünlüğün sağlandığı çok önemli bir hareket. Bunu iyi anlamak anlatmak ve çocuklarımıza yeniden emanet etmemiz gerekiyor. Konak’ın adı aslında Hasan Tahsin’dir. Mücadeleden zaferle çıkarak Türkiye’yi Türkiye yapan anlayışın simgesi olarak Yüzbaşı Şerafettin’dir. Teğmen Hamdi’dir. Konak bunların bir simgesi değildir. Nene Hatun’un gövdesinde Makbule’nin ruhunun attığı yerdir Konak. Değerlerimize konak sahip çıkmaya devam ediyor devam edecektir. Biz o ruhu her daim yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Konak'ta Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anması....

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

BU CESUR İNSAN GAZETECİYDİ

CHP’nin Eğitim ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Yıldırım Kaya ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi

“Gazeteci Hasan Tahsin’den önce Mustafa Kemal ve silah arkadaşları harekete geçmemişti.  Mustafa Kemal ve arkadaşlarının İstanbul’dan hareketini sağlayan, işte bu yiğit cesur insandır. Bu cesur insan gazeteciydi. Uğur Mumcular var, bu gazeteciler ilk kurşunu kalemleri ile onlar atıyor. Onlara kimse siz siyaset yapıyorsunuz deme hakkı yok. Kendi meslektaşlarına tek başına çıkıp ateş eden gazeteci Hasan Tahsin’dir. Bir gazeteci ilkesi teslim alınmaya başlıyorsa kalemi ile yazamadığı bir noktaya gelmişse düşman açık şekilde kutsal topraklarını işgale karşısında gazeteci yaptığı kurşunu olur.”

HÜKÜMETE İZMİR’DEN SESLENDİ

İki ayyaş diyor ya bunu anlamayan kafa geçmiş tarihe bakacak. Mustafa Kemal Atatürk ilk camide konuşur ve hayırlı dualarla oradan uğurlanıyor. Bize düşen görev 100 yıl önce bize bırakılan bu mirası eksiltmeden devam ettirmektir. CHP’nin merkez yürütme kurulu ve gençlik kolları başkanı emre yılmaz başladı. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bir ülkede YSK elden alınmış, hukuk yok edilmişse, adalet vicdan sehpasına çekilmişse, bize düşen yılmadan yıkılmadan kararlı adımlarla idam sehpasına yürümektir. Tam bağımsız Türkiye yaratmadığımız sürece 6 Mayıs’ta hakkı hukuku ve adaleti idam ettiler. Sarayda oturanlar Osmanlı tarihine ihanet ettiler. Hasan Tahsin ne yapmışsa, Mustafa Kemal ne yapmışsa, bu can bu bedendeyken aynı kararlılıkla yürüyecektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.