Kokoreç sever misiniz?

Kokoreç sever misiniz?
  • 19 Şubat 2019 11:03

Kokoreç sever misiniz?

Gülşah İnallez yazdı… 

İ[email protected]

İzmir, kendine has lezzetlerini ortaya çıkarmakta ustadır. Bunlardan biri de yerken tadına doyamadığımız özellikle kış gecelerinin vazgeçilmezi kokoreç. İzmir’den tüm Türkiye’ye yayılan bu lezzet, özellikle sakatat severlerin vazgeçilmezi… 1960’lardan bu yana, önce seyyar satıcılık ile başlayan bu iş, şimdilerde seçkin restoranlarda sürüyor.

Kokoreç sever misiniz?
İzmir’de bunun en güzel örneğini Bornova’daki “Ustam Kokoreç” veriyor. Babadan oğula geçen ve hijyen konusunda büyük bir titizlikle hazırlanan bu lezzet, tadı damağınızda bırakıyor. Mekanın işletme sahibi Vedat Demircan, üniversite eğitimini bitirdikten sonra  baba mesleği kokoreççilikten vazgeçmeyerek bu lezzetin nesilden nesile aktarılmasını sağlıyor. Babası uzun yıllardır İzmir ve çevresindeki kokoreççilere toptancılık yapan Demircan, 4 yıl önce Ustam Kokoreç’i açmış. Bornova ve Bayraklı bölgesine paket servisi ile hizmet veren mekan, gece 03.30’a kadar açık. Eve sipariş verirsem “Soğuk kokorecin tadı çıkmaz” demeyin. Sizin için her şey düşünülmüş. Paket serviste elektrikli ısı çantası kullanıyor ve böylelikle şişten çıktığı gibi sıcacık paket servis, tazeliğini koruyarak, sofranıza misafir oluyor. Hijyen konusunda mekanda içimizi rahatlatan başka önemli detay da kokoreçin bir kadın elinden çıkması… Restoranın deneyimli ustalarının içinde bir kadın eli var. Kokoreç tezgahında hiç alışık olmadığımız bir durum, özellikle hijyen konusunda hassas olanların için rahatlatıyor diyebiliriz. İzmir’de kokoreç deyince aklınıza gelen 3-5 güvenilir mekan varsa Ustam Kokoreç enfes tadı ile bu mekanlar arasına girmeye aday.

Kokoreç sever misiniz?

Gelelim bizi en çok ilgilendiren meseleye. Yani lezzetine… Hemen soğumasın diye çeyrek ekmek ile yemeye başladığımız kokoreçten kaç porsiyon yediğimizi söylemeyelim bence. Kokorecin tadı ekmek arası yendiğinde çıkıyor ama porsiyon isterseniz ısıtılmış döküm tabaklarda servis edilebiliyor.

Kokoreç sever misiniz?

Uzun zamandır kokoreç yemek için mekan arayan kokoreç severler, Ustam Kokoreç’i mutlaka denemelisiniz, müptelası olacaksınız.

Kokoreç sever misiniz?

Afiyetle kalın…

Kokoreç sever misiniz? İzmirrk_kulubu 

izmirliysenbuyur

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. İlhan baran dedi ki:

    Okurken bile canım çekti

    1. Anonim dedi ki:

      Birlikte gideriz o zaman

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.