Kente yeni gelen öğrencilere en sıcak merhaba

Kente yeni gelen öğrencilere en sıcak merhaba
  • 10 Eylül 2018 10:19

Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerine pek çok olanak sunan Dost Kart’ın kayıtlarını Ege Üniversitesi Kampüsü’nde kurduğu stantta yapmaya başladı. Üniversiteye gelen öğrencilere ve ailelerine belediyenin sunduğu imkanların anlatıldığı stantta isteyen öğrenciler form doldurarak kayıt oluyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da standa giderek Dost Kart ve Gençlik Merkezi hakkında gençlere bilgi verdi.

Bornova Belediyesi’nin ilçeye gelen üniversite öğrencileri için 2014 yılında hayata geçirdiği Dost Kart uygulaması büyük ilgi görüyor. Bu güne kadar binlerce öğrencinin yararlandığı uygulamayı Bornova’ya yeni gelen öğrencilere tanıtmak için de Ege Üniversitesi içinde stant açıldı. Stantta okula yeni kayıt yaptıran öğrencilere ve ailelerine Dost Kart ve Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’in sağladığı olanaklar anlatılarak kayıtlar alınıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Ege Üniversitesi Kampüsü’ndeki standa giderek öğrenciler ve aileleri ile biraraya geldi. Bornova’nın bir üniversite kenti olduğunu hatırlatan Başkan Atila, “Burada kurduğumuz stantla kentimize gelen üniversite öğrencilerine hem ‘hoşgeldiniz’ diyoruz, hem de belediyemizin onlar için sağladığı olanaklarını anlatıyoruz” dedi.

Dost Kart imkanları

Dost Kart Projesi kapsamında esnaflarla işbirliği yapan Bornova Belediyesi öğrencilere indirimli alışveriş yapma olanağı sunuyor. ‘Dostkart’ ambleminin olduğu işyerlerinde yüzde 10’dan yüzde 50’ye kadar indirim sağlanıyor. Ayrıca Dost Kart sahibi öğrenciler, Büyük Park içersindeki Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nin tüm olanaklarından ücretsiz yararlanıyor. Haftanın 6 günü açık olan merkezde gençler ücretsiz olarak yemek yiyip, çayını, kahvesini ve soğuk içeceklerini içerken, internetten, kütüphane’den ve Merkez’in çamaşırhanesinden de yararlanıyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’in tramvay hatları için araç alım ihalesi yapıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.