Karabağlar’da “Rekreasyon Alanı” tartışmaları sürüyor

Karabağlar’da “Rekreasyon Alanı” tartışmaları sürüyor
  • 3 Nisan 2018 16:26

Karabağlar’da Milyonluk Tesis çürümeye bırakıldı haberi Karabağlar Belediyesi’nde gündem oldu. Konuyu Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme getiren Ak Partili Meclis üyesi İmet Tunç yaşanan süreç ve tesisin son durumu ile neden açılış sonrası kapatılarak çürümeye terk edildiğini sözlü soru önergesi vererek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun cevaplaması istedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabağlar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç, tesisin çürümeye bırakılmasına sert tepki gösterdi. Tunç yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Sıtkı Bey, Belediye Başkanı iken seçim propagandası olarak buranın açılışını gündeme getirmişti. Burada Şubat 2014 – Mart 2014’te düşünülen bir açılış var. Bu açılış her nedense yeni başkan Muhittin Bey tarafından 2016’ya kadar aksettirildi.

Karabağlar'da "Rekreasyon Alanı" tartışmaları sürüyor

Bir yerde şu soruyu sormuştuk mecliste. Dedik ki, ‘Siz bu projeyi insanlara unutturup Sıtkı Kürüm’ün projesi değildir, benim projem, benim zamanımda yapılan bir proje’ diye mi insanlara bir şekilde izah etmeye çalışıyorsunuz? Bu eleştirimizden sonra apar topar buranın açılışı gerçekleştirildi. Oysa ki bu açılış formalite bir açılış. Halkın hizmetine sunulmamış, halkın faydalanmadığı bir açılış olarak şu anda var olan yatırımları deformasyona uğramıştır. Bir daha tadilat bir daha yenilik isteyen bir daha para isteyen bir yer olarak karşımızda duruyor burası.

Karabağlar'da "Rekreasyon Alanı" tartışmaları sürüyor

Karabağlar’ın böyle bir tesise ihtiyacı var mı?

Tunç, “Karabağlar’ın böyle bir tesise ihtiyacı var mı?” sorusuna ise “Karabağlar’da yoksunluk içinde idare edilen halkımız eğlenceden, gezmeden yeşil alandan yoksun bırakılmıştır. Halkımız en güzel şeylere layık olmasına rağmen burada düşünülen proje öncelik olarak düşünülmemiştir. Velev ki faaliyete girmiş olsa, halkın hizmetine sunulmuş olsa halkımız içinde bir artı olacaktı” diye yanıt verdi.

Karabağlar'da "Rekreasyon Alanı" tartışmaları sürüyor

“Halkın parası buraya gömülmüştür”

AK Partili İmet Tunç ayrıca “Aslında öncelikli olarak Karabağlar’ın temel ihtiyaçlarına baktığımız zaman Karabağlar ilçe olarak daha iyi daha düzenli yönetilebilmesi için ilçe olmasını uygun görmüştür. İlçe olma sürecinde 2008 yılında ilçe olmuş gibi ödenekleri ayrılmıştır. Bugüne kadar da ayrılan ödenekler ilçenin temel ihtiyaçlarına yönlendirilmemiş, kurucu belediye ve şimdiki belediye yönetimi tarafından temel ihtiyaçları düşünülmeden böyle bir projeye başlanması aslında bir yerde Karabağlar’ı tanımamanın bir ifadesidir. Ama bugüne kadar prestij olarak düşünülüp yapılan bu proje halkın temel ihtiyaçlarına cevap vermemiş ve bir başı boşluk olarak görülmüştür. Bu projeyle beraber buraya gömülen paralar halkın geleceğini çalmıştır. Halkın geleceği buraya gömülmüştür. Burada herhangi bir hizmet verilmemiş ve halkın kullanabileceği bir alana dönüşmemiştir. Ve şu andaki belediyenin mali yükleri ve borçları da buradan kaynaklanmaktadır. Şu anda Karabağlar Belediyesi borçlu bir belediyedir ve bu borcun karşılanabilir bir durumu yoktur” ifadelerine yer verdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

Karabağlar'da "Rekreasyon Alanı" tartışmaları sürüyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.