Karabağlar Durulmuyor: Grev Kararı Kapıda

Karabağlar Durulmuyor: Grev Kararı Kapıda
  • 24 Nisan 2017 17:47

Karabağlar Belediyesi Spor A.Ş işletmesine bağlı sosyal tesislerde çalışan işçiler Belediyenin düşük ücret politikası kararına karşı greve gideceklerini açıkladı.
İşçiler adına açıklamada bulunan Devrimci Turizm İşçileri Sendikası yaptığı açıklamada Sendikanın işçileri temsili konusunda açılan davada sendikanın haklı çıkması üzerine başlayan toplu görüşmelerde işverenlerin ayak diremesi üzerine görüşmelerin çıkmaza girdiği söylendi.
Konuyla ilgili Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na ulaşılamadığı belirten yetkililer ortaya çıkan anlaşmazlıktan sonra grev kararı asmaya karar verdiklerini açıkladı.

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası’nın Açıklaması:
Karabağlar Belediyesi Spor A.Ş işletmesinde 2016 yılının Aralık ayında işçilerin talebi üzerine örgütlendik. Gerekli başvuruları Çalışma Bakanlığına yaparak yetki isteminde bulunduk. Spor Aş yetkilileri, bizim yetki talebimize karşı itirazda bulunarak hem işkolu düzeyinde, hem de işyeri düzeyinde sayısal olarak çoğunluğumuz olmadığını ileri sürdüler ve tarafımıza karşı itirazlarını hukuki boyuta taşıdılar. Bunun üzerine sendikamız hukuk mücadelesi vererek, ilk önce bilirkişi raporlarında sonra mahkeme kararlarında haklı çıktık. Davaları kazanmamıza rağmen Spor Aş işvereni itirazlarını sürdürmeye devam ederek Yargıtay a başvurarak mahkeme kararlarını temyiz etti. Ancak Yargıtay’ dan da lehimize karar çıkması sonucu spor aş işvereni ile toplusözleşme görüşmelerine başlayabildik.
Yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri daha en başta Spor Aş işverenin ayak diremesi üzerine idari maddelerde çıkmaza girdik. Tüm sözleşme görüşmeleri sürecinde sürdürülen bu olumsuz tutum, DİSK Ege bölge başkanımız olan Sayın Memiş Sarı’nın müdahalesi sonucu, bizlerin fedakarlığı ile de idari maddelerin büyük bir kısmında mutabakat sağlanmış olmasına rağmen Spor Aş işvereninin mali konularda işçilere asgari ücret düzeyinde zam vermeye çalışmaları ancak durumun hatırlatılması üzerine de yetkili değiliz demesi sonucu Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu ile görüşülmeye çalışılmıştır. Ancak Referandum süreci nedeniyle bu görüşmeler bir türlü yapılamamıştır.

Sendikamız, konfederasyonumuz bilindiği üzere Referandum sürecinde etkili bir HAYIR çalışması yürütmüştür. Üyelerimiz HAYIR kampanyasının fedakar militanları olmuştur. Ancak gelinen noktada halen işçiler lehine bir sonuca ulaşılamamıştır.
Bu nedenle Sendikamız Devrimci Turizm İşçileri Sendikası bu gün buraya grev ilan kararını asmaktadır.
Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu’na sesleniyoruz, işçilerin taleplerine kulak veriniz, onların taleplerinin yüksek ücret olmadığını sizlerde biliyorsunuz. İşçilerin talebi, tüm belediye şirketlerinde çalışan işçilerin şu an aldıkları ücretlerin çok daha altındadır.
Bu çağrımıza yanıt verilmediği takdirde Sendikamız ve işçilerimiz kendilerinin belirlediği gün ve saatte greve çıkacaklardır.
Tüm kamuoyuna ve emek dostlarımıza duyururuz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır

gercekhaberci.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.