İzmir beyazı

İzmir beyazı
  • 16 Ocak 2018 14:05

Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarı, Türkiye’nin en büyük fuar alanı “Fuar İzmir”de açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 12. kez düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Türk ve dünya modasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Bembeyaz gelinliklerin göz kamaştırdığı fuar, 81 farklı ülkeden 8 bin alıcıyı İzmir’de buluşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin de (EGSD) partner olarak yer aldığı IF Wedding Fashion İzmir, kapılarını 12. kez açtı. Metraj bakımından “Avrupa’nın en büyüğü” olarak gelinlik sektörünün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapan fuarın, Türkiye’nin en büyük fuarcılık tesisi Fuar İzmir’le birlikte yakaladığı ivmeyi bu yıl da sürdürmesi ve profesyonel ziyaretçi sayısının 30 bine ulaşması bekleniyor.

 

İzmir, dünyada da bir numara olacak

IF Wedding Fashion’ın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4 gün boyunca modanın kalbinin Fuar İzmir’de atacağını belirterek, “Zaman geçtikçe çarşılarda mağazalar yer değiştirir. 40 yıl önce Fevzipaşa Bulvarı beyaz eşyanın merkeziydi. Daha sonra diğer sektörler geldi. Bir ara dershane oldu. 12-13 sene evvel biz EGSD ile birlikte gelinlik fuarına başlayınca, ilk katta 5 tane gelinlik vitrini bile yoktu. Dershanelerin kapanması konuşulurken ‘o kadar öğrenci geliyor binalar boşalacak derken’ bir baktık bugün İzmir, bir çiçek gibi gelinlik mağazalarıyla, vitrinlerde gelinlik, abiye, damatlıklarla, imalathanelerle ve satıcılarla doldu” dedi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Ben zaman zaman caddede yürüdüğümde, gelinliklerle dolu vitrinlerin kente ayrı bir güzellik, zenginlik kattığını düşünüyorum. Bu, kentin merkezine sadece görsel katkısı. Ekonomiye katkısını ise sektörün temsilcileri daha iyi biliyorlar. Her gün ihracatımız artıyor, giderek zenginleşiyoruz. Tabi ki bu işin özü katma değeri yüksek ürün üretmek. Eğer biz çalışmalarımızı piyasa koşullarına göre değerlendirir, sürekli tasarım ve inovasyonla ürünlerimizi geliştirirsek, İzmir sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir numarası olmaya en yakın kent olacaktır.”

Fuar sektörüne sağladıkları katkıyla İzmir’in giderek zenginleştiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “İzmir bugünkü büyümesinin, gelişmesinin kat ve kat üstüne çıkabilecek bir kent. Yeter ki, biz birbirimize destek çıkalım. Yeter ki, hep birlikte üretelim. Böyle olursa aşamayacağımız engel yok” şeklinde konuştu.

 

Fuar İzmir faktörü

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Atınç Abay, 12. Gelinlik, Damatlık ve Abiye fuarının Türkiye’nin en yeni ve en modern alanı olan fuar merkezinde gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Fuar İzmir, var olan doğal sektörü harekete geçirmiş, sektörü uluslararası boyuta taşınmaya katkı sağlamıştır. Sektörde markalaşmayı ve tasarıma önem veren firmaların hızla yükselmesine, profesyonelleşmesine katkı sağlamıştır. 2007 yılından beri fuarımızı geliştirerek büyümesine katkı sağlayan Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

12 yıllık başarının kahramanı Aziz Kocaoğlu

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, If Wedding fuarında 12 yıldır inişli çıkışlı anlar yaşandığı ancak İzmir’in gelinlik sektörünün inanmasıyla 12 yıl sonunda bir başarı hikayesinin yazıldığının altını çizerek, “Bu başarının en önemli kahramanı Aziz Kocaoğlu. IF Wedding fuar alanını 4 bin metre kareden 25 bin metrekare alana taşıdı. Gelinlik, Damatlık ve Abiye fuarı bugün dünyanın en önemli etkinliklerinden biri haline geldi. Yabancı alıcıların gelmesiyle de memnuniyetimiz giderek artıyor” dedi.

 

Milyar dolarlık pazar

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar ise sektöründe dünyanın en  önemli fuarı haline gelen IF Wedding’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ağar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geleneksel sektörlerden olan hazır giyim sektörü yıllar geçtikçe değişim göstermektedir. İnovasyon, tasarımcı anlayışıyla markalaşmaktadır. Gelinlik üreticilerimizde bu anlamda gelişimlerini sürdürmektedir.  2017 yılında sadece gelinlik ihracatı yaklaşık 670 milyon dolar olarak gerçekleşti. Abiye ve damatlıkla bu rakam 1 milyar doları bulması bekleniyor”

 

81 ülkenin alıcısı İzmir’de buluştu

İZFAŞ’ın 4 kıta ve 75 ülkede yürüttüğü yoğun tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiği bir etkinlik olarak da dikkat çeken IF Wedding Fashion İzmir – 12. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, birçok alanda rekorlara sahne oluyor.  2018 yılının gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıkacağı fuara, 30 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Düzenlendiği ilk yıl ise fuara gelen profesyonel ziyaretçi sayısı 4 bin 864 olarak kayıtlara geçmişti.

2007’de 4 bin metrekare ile başlayan IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl Türkiye’nin en büyük fuarcılık tesisinde 23 bin 549 metrekare stant alanı, toplamda ise 57 bin 925 metrekare alanda düzenleniyor. Stant açan firma sayılarında da dikkat çekici bir artışa sahne olan IF Wedding Fashion İzmir’de bu yıl bu alanda yüzde 30 artış sağlandı. Fuarda geçtiğimiz yıl 227 olan katılımcı sayısı, bu yıl 11 ilden ve 11 ülkeden toplamda 259 katılımcı yer alacak, 81 vilayet ve 81 ülkeden de alıcılar İzmir’de buluşacak. Fuara Türkiye’den katılan iller, Adana, Ankara, Bursa, &Cce dil;anakkale, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya firmaları olurken yurt dışından ise, Çin, Fransa, Hong Kong, Hindistan, İsrail, İran, İspanya, Kuveyt, Lübnan, Rusya ve Amerika Fuar İzmir’de yerini aldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

Avrupa, Orta Doğu, Amerika, Rusya, Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar’dan 8 bin civarında satın alımcının gelmesi bekleniyor.

 

Victoria’s Secret “melek” de Fuar İzmir’de

IF Wedding Fashion İzmir’de 6 defileyle birbirinden ünlü mankenler İzmir’de podyumda olacak. IF Wedding Fashion İzmir’de, bu yıl bir ilk de yaşanacak. Abiye giyim markası AlfaBeta tarafından bu akşam gerçekleşecek defilede, Victoria’s Secret meleği Maryna Linchuk Türkiye’de ilk kez İzmir’de podyuma çıkacak.

Victoria’s Secret meleği Maryna Linchuk ile birlikte, mankenliğe veda edip müzik sektörüne geçiş yapan Ayşe Hatun Önal da uzun bir aranın ardından IF Wedding Fashion İzmir’de podyuma çıkacak. Defilede Merve Büyüksaraç, oyuncu ve model Tuba Melis Türk ile Ece Begüm Yücetan gibi 30 model de görsel şölen yaşatacak.

17 Ocak Çarşamba günü Osmanlı Moda firması tarafından sahnede olacak defilede, geçmişin çizgileri geleceğin modasıyla buluşacak. 18 Ocak Perşembe günü ise Quesste Damatlık 14:00’te, Ottoman Wedding de 15:30’da defile performansı sunacak.

 

363 tasarım yarıştı

2018 yılının gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıktığı fuar kapsamında düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’na da ilgi büyük oldu. “Şölen” temalı 9. Gelinlik Tasarım Yarışması’na 121 genç tasarımcı 363 tasarımla katıldı. Finale kalan 15 tasarımdan, ilk üçü, açılış töreninin ardından gerçekleştirilen final defilesi ile belirlendi.
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı Onur Işık, Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ender Yazgan Bulgun, Dokuz Eylül Üniversitesi Moda Tasarım Bölüm Başkanı Nesrin Önlü, Mimar Sinan Üniversitesi Bölüm Başkanı Kemal Can, Alfa Beta firma sahibi Herman Mıhçı, moda tasarımcısı Emre Erdemoğlu, Erol Albayrak, moda prodüktörü ve koreograf Öner Evez, düğün organizasyonu konsept danışmanı Selin Çetinkaya, tasarımcı Dilek Süslüer ile moda ve marka danışmanı Erdal Güvenç’ten  oluşman jürinin yaptığı değerlendirme sonucu, bu yılın birinciliğini Mimar Sinan Üniversitesi’nden Kansu Sarıkan kazandı. Sarıkan‘a ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

Yarışmada ikinciliği Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Tuğçe Demir üçüncülüğü ise yine aynı üniversiteden Fırat Karapınar elde etti.

 

İlk kez “International Area” kuruldu

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile fuarda, “International Area” adı altında yabancı katılımcılar için özel bir alan oluşturuldu.

Çin, Amerika, Hong Kong, Fransa, Brezilya, Ukrayna, Hindistan, İran, İsrail, Lübnan ve Kuveyt’in yer aldığı yabancı katılımcı pavyonunun amacı, fuarın uluslararası kimliğini daha fazla geliştirmek ve yabancı üreticilerin de Türkiye’de tanınır olmasını sağlamak. Fuarın mevcut katılımcılarının yanı sıra bu yıl çok güçlü markalar da katılımcı ve ziyaretçilerle buluşuyor.

 

Dolu dolu 4 gün

Bu yılın performans defilesi ise yarışmanın geçen yılki birincisi Amor Gariboviç tarafından 17 Ocak Çarşamba günü saat 18.00’da gerçekleştirilecek. Gariboviç’in gelinlik ve abiyeden oluşan 38 parçalık “Perla” isimli koleksiyonu ünlü mankenlerin katılımıyla gerçekleşecek. Defilede yer alacak ünlü mankenler ise; Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Merve Büyüksaraç, Elif Ece Uzun, Ece Begüm Yücetan, Cansu Melis Karakuş ve Dina Dzankovic.
Her yıl dünyanın dört bir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir; Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin (EGSD) partnerliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenleniyor. 4 gün sürecek fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergileniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.