İZBAN grevinde 2. gün raporu

İZBAN grevinde 2. gün raporu
  • 11 Aralık 2018 16:08

İZBAN’da çalışanların, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önerilen yüzde 22’lik ücret zamlarını kabul etmeyerek başladığı grevin 2. gününde vatandaşlar işlerine gitmekte zorlanıyor. Grev pankartının asıldığı Alsancak İstasyonu en sakin günlerinden birini yaşadı. Yoğunluğuyla bilenen istasyonda 24 dakikada bir yapılan seferleri tercih eden az sayıda vatandaşın olması dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin grev sonrası aldığı önlemlerden dolayı vatandaşlar güzargahlarına uyan metro, tramvay, vapur ya da otobüsleri kullandı.
Sabahın erken saatlerinde trafikte yoğunluk yaşanırken, saat 09.00’dan sonra normale dönmeye başladı.

‘BUNA MECBUR KALDIK’
İZBAN çalışanı olan grev sözcüsü Mücahit Yavuz ise en büyük sorunun aldıkları ücretlerin düşük olmasından kaynaklandığını belirtti. Benzer şirketlerde çalışanlara göre düşük ücretler aldıklarını söyleyen Yavuz, “Ücretlerimizin düzeltilmesi ve bu rakamlara enflasyon farkının da eklenmesini istiyoruz. Makinistler kilometre tazminatı istedi. Sözleşme sürecinde de bunu istedik. Vardiyalı çalıştığımız için vardiya primi tazminatı istedik. Aile yardımı sadece evli olan ve eşi çalışmayanların ücretlerine yansıtılıyor. Biz bu ücretlerin tüm çalışanların maaşlarına yansıtılmasını istiyoruz. Ama taleplerimiz kabul görmedi. Greve çıkmak istemezdim, buna mecbur kaldık” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.