İyi Parti’ye geçecek CHP’li vekiller belli oldu… İzmir milletvekili de var…

İyi Parti’ye geçecek CHP’li vekiller belli oldu… İzmir milletvekili de var…
  • 22 Nisan 2018 16:21

3 Kasım 2019’dan 24 Haziran 2018’e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimi için atılacak adımları görüşmek üzere bugün (22 Nisan 2018) CHP ve İyi Partili kurmaylar bir araya geldi.

Bu görüşmede 15 CHP milletvekilinin, istifa ederek İyi Parti’ye geçmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Söz konusu katılımla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulunan İyi Partili sayısı 20’ye ulaşacak ve partinin grup kurmasının önü açılacak.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Biz CHP olarak, demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımızı sürdüreceğiz. Yüksek Seçim Kurulu’nun bir demokrasi ayıbına imza atmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla istifa eden isimleri şöyle sıraladı:

Burcu Köksal, Mustafa Tuncer, Nihat Yeşil, Hüseyin Yıldız, Ahmet Akın, Mehmet Göker, Nurhayat Kayışoğlu, Erkan Aydın, Tufan Köse, Okan Gaytancıoğlu, Tacettin Bayır, Çetin Arık, Ömer Fethi Güler, Ünal Demirtaş ve Fatma Kaplan Hürriyet.

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, bu adımla birlikte İyi Parti’nin seçime katılmasının önünde herhangi bir engel kalmayacağı bilgisini paylaştı. Kaya, şunları söyledi:

“Bir süredir İyi Parti’nin seçime girip girmeyeceği noktasında bir tartışma vardı. Yüksek Seçim Kurulu’nun farklı bir karar verme olasılığına karşı böyle bir adım atıldı. Yasada, ‘Meclis’te grubu bulunan siyasi parti seçime katılabilir’ diye bir hüküm bulunuyor. İyi Parti’nin seçime girmesi için 15 milletvekilinin geçmesine karar verildi. Liste de hazırlandı. Bugün istifalarını verecekler ve İyi Parti’ye geçmeleri için işlemler başlayacak.”

Şu an Meclis’te bulunan İyi Partili isimler şunlar:

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ , Isparta Milletvekili Nuri Okutan , İzmir Milletvekili Aytun Çıray,Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu.

İyi Parti'ye geçecek CHP'li vekiller belli oldu... İzmir milletvekili de var...

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.