İyi Parti Karşıyaka adayından Chp’ye sert tepki “Ceketimi koysam seçilir” devri bitti

İyi Parti Karşıyaka adayından Chp’ye sert tepki “Ceketimi koysam seçilir” devri bitti
  • 8 Şubat 2019 13:01

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki – Gülşah İnallez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İzmir Büyükşehirde ittifak yapan İYİ Parti Tire ve Kiraz dışındaki ilçelerde gösterdiği belediye başkan adaylarının tanıtım çalışmasına Karşıyaka Adayı Mehmet Yıldırım ile başladı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, partisinin Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım’ı il binasında düzenlediği bir toplantıyla tanıttı. Toplantının ardından Gazete Ege’den Gülşah İnallez’e konuşan Yıldırım, Karşıyakalıların artık ithal adaylara tepkili olduğunu ve bir Karşıyakalı olarak iddiasını bu sözlerle dile getirdi: ” Karşıyaka sosyal demokratların yoğunlukta olduğu sosyal demokratların oylarıyla motiflendirilmiş bir ilçedir. Demokratik sol ve sosyal demokratların tamamı yüzde 64.4’e tekabul ediyor. 1984 yerel seçimlerinden beri yani Nevzat Çobanoğlu’nun seçildiği o dönemden beri verilen oyları incelediğinizde bu sosyal demokrat ve demokratik sol oyların pi sayısı kadar sabit olduğunu görürsünüz. YSK’dan bakabilirsiniz. Bizim iddiamız geçmiş dönemlerde yani son 15 senede Karşıyaka’ya CHP dışında siyasi bir partinin faaliyet göstermemiş olması ve gösterenlerinde devlet ya da hükümet destekli yada meclis destekli olmaması hasabiyle karşılığının ve popülaritesinin olmaması adayları zaafiyete uğratmıştır. Bu yüzden CHP metazori şehven seçilmiş adaylarla geldi. Zaten asıl sıkıntı buradan başladı Karşıyaka’da. Chp Genel Merkezi o gün bunu keşfetti. Nasıl olsa herkes seçilebiliyor dedi. Karşıyakalı olmayan adaylarla seçime girdi. 2014’te olduğu gibi ki biz çok severiz kendilerini Göztepe’yi de çok severiz. Neticede siyasi rakip değil sportif rakibiz. Göztepe’den bir adayı alıp Karşıyaka’dan belediye başkanı yapmak tamamen bir facia. Bu dönemde de çok farklı bir uygulama yapmadı. Chp maalesef ” ceketimi koysam seçilir” havasıyla Alsancak’tan bir adayı Karşıyaka’ya koydu. Her ne kadar aday farklı ifadeler kullansada Karşıyakalı’nın yüzüne aşina olmadığı bir adayla yola çıktı. Biz inanıyoruz ki Karşıyakalılar ,Karşıyakalı bir adaya oy verip, kendi içlerinde yetişen bir adaya oy verecekler. 5 sene sonra bunun farkını görecekler. Bunlar sonra Karşıyaka’ya Karşıyakalı dışında bir aday kullanmaya cesaret edemeyecek.”

İyi Parti Karşıyaka adayından Chp'ye sert tepki "Ceketimi koysam seçilir" devri bitti
Karşıyaka’da bağımsız adaylarla ilgili görüşünü bu sözlerle ifade eden Yıldırım, Karşıyakalı olan herkese destek sözü vererek, “Hepsi tribünden arkadaşlarımız. Bağımsız aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum medeni cesaretlerinden dolayı ve başarılar diliyorum. Belediye meclisi olmadan , bir siyasi parti logosu ve bayrağı altında olmadan yola çıkmış arkadaşlarımızı cesaretlerinden dolayı alkışlamak lazım. Onların çıkış sebebi de aslında az önce benim bahsettiğim meseledir. Nedir bu Karşıyaka’ya Karşıyakalı olmayan adaylar dayatıldığı için bu arkadaşlarımız bağımsız da olsa bir Karşıyakalı aday mutlaka olmalı diye söylüyorum. Bu süreçte çok kısa bir zamanda kendilerinden randevu alıp görüşmek isterim. Karşıyaka’ya onlarla birlikte hizmet etmekten onur duyarım. Biz Karşıyakalıyız başka bir adaya gerek yok. Karşıyakalıyım diyen Karşıyaka’yı içine sindirmiş ha bu demek değil Karşıyaka’da doğmuş büyümüş olsun o kadar iddialı değiliz. Ama Karşıyaka’yı yaşam alanı seçmiş Karşıyaka’da yaşamış orada ölmeyi göze almış insanlar bizim için Karşıyakalı’dır. Ben Karşıyakalılara saygımı sevgimi sunuyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova için birlik olma zamanı

KIRKPINAR: “KARŞIYAKA’YA KATACAKLARI VAR”
Öte yandna il başkanlığı binasında partililerin de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Kırkpınar, Karşıyaka’yı iyi belediyecilikle tanıştırmak için Mehmet Yıldırım ile yola çıktıklarını belirterek, “31 Mart akşamı İzmir, Karşıyaka ve Ege Bölgesi ile birlikte tüm Anadolu coğrafyası İYİ belediyecilikle tanışacak. Zaferimizi şimdine müjdeliyorum size. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“Atatürk’ün yetim Mustafa’nın annesinin ebedi istirahatgahının bulunduğu Karşıyaka’mız sırtını Yamanlar dağına, ayaklarını da İzmir Körfezi’ne uzatmış, dünyanın sayılı güzelliklerine sahip. İyi belediyeciliğin en iyi örneğini vereceğimiz ilçelerden birisi olacak olan Karşıyaka’mızın tarihteki yeri malumdur” diyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar,“Artık Karşıyaka’da bir ihtiyaç var. İyi belediyecilikle tanışmak ve iyi belediyeciliğin 5 yıl içinde Karşıyaka’ya katacakları var. Karşıyakalıların mutluluğu bizim mutluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

İyi Parti Karşıyaka adayından Chp'ye sert tepki "Ceketimi koysam seçilir" devri bitti

MEHMET YILDIRIM: İYİ PARTİ’NİN BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKECEĞİZ
Toplantıda Kırkpınar’dan sonra söz alan İYİ Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, “16 Nisan referandumu ile rejim de seçim sistemi de değişti. Herkesin düşüncesi, ülkeye hizmet anlayışı farklı olsa da ülkeyi zor durumdan kurtarmak adına siyasi partiler ittifak yaptı. Bizim ittifakımız CHP ile yapıldı. Tunç Soyer isminde bir beisimiz yoktur. Ancak Karşıyaka’da İYİ Parti7nin bayrağını göndere çekeceğiz. Beş yıl boyunca tüm İzmir ve Türkiye Karşıyaka örneğinde görecek” diye konuştu.

YILDIRIM: SON 15 YILDIR KARŞIYAKA’DA GERİLEME VAR, 1 NİSAN SABAHI
İYİ Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, Karşıyaka’nın son 15 yıldır gerilediğini savunarak, “Karşıyaka’da son 15 yıldır bir gerileme var. Başkan adayı olarak gösterilen kişilerin karşısında dirayetli ve başarılı adaylar çıkarılamamıştır. Yeni dönemde Karşıyakalılar iyisini arayıp bulacaklar. Karşıyaka’da büyük yatırımların yanı sıra vizyon ve misyona ihtiyaç var. Turizm mi sanayi mi tarım şehri miyiz? Yapılacak en güzel çalışma, sanat-spor-kültür şehri olma olacaktır. Karşıyaka’nın meydanı yok, hastanesi yok, stadı yok. Karşıyaka’da nitelikli kaliteli insan var. Ama onları bir araya getirecek koordinasyon yok. 1 Nisan sabahında Karşıyaka Belediyesi’nin önünde buluşmak üzere” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. ilhan baran dedi ki:

    doğru bir analiz olmuş

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.