İsmet İnönü anısına yarıştılar

İsmet İnönü anısına yarıştılar
  • 26 Aralık 2017 10:35

Konak Belediyesi’nin Lozan kahramanı İsmet İnönü anısına düzenlediği okullar arası santranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere madalyaları İsmet İnönü’nün 44. ölüm yıldönümü dolayısıyla doğduğu evde düzenlenen anma töreninde verildi.

Konak Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü anısına düzenlediği Okullar Arası Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde bu yıl 3’üncüsü yapılan turnuvanın ödül töreni İnönü’nün 1884 yılında Konak’ta doğduğu ve günümüzde Anı Evi olarak hizmet veren evin önünde gerçekleştirildi. İsmet İnönü’nün 44. ölüm yıl dönümü dolayıyla düzenlenen törende hem İsmet İnönü anıldı hem de satranç yarışmasında ödül alan öğrencilere hediyeleri ve madalyalı verildi. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Musa Çam, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel, Konak Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, dereceğe giren öğrenciler, öğretmen ve okulların müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

MADALYA SEVİNCİ

Lozan kahramanı İsmet İnönü’nün anısına düzenlenen turnuvada Konak ilçe sınırları içerisinde eğitim veren ilk, orta ve liselerden toplam 210 öğrenci yarıştı. Öğrenciler küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde takımlar halinde mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen turnuvanın başhakemliğini Aydın Kara yaptı. Satranç turnuvasında küçükler kategorisinde birinciliği Hakimiyet-i Milliye İlkokulu, ikinciliği Mustafa Kemal İlkokulu elde ederken, Müdafaa-i Hukuk İlkokulu ise üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde ise Güzelyalı Ortaokulu birinci olurken, Gazi Ortaokulu ikinciliği, 9 Eylül Ortaokulu ise üçüncülüğü elde etti. Gençler kategorisinde ise turnuva birinciliğini İzmir Kız Lisesi kazandı. Büyük rekabetin yaşandığı kategoride ikinciliği Atatürk Lisesi, üçüncülüğü ise Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi elde etti. Dereceye giren öğrenciler ödülleri ve madalyalarını aldıktan sonra İsmet İnönü Anı Evi’ni gezdi.

İYİ BİR SATRANÇ OYUNCUSUYDU

Törende ilk sözü İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşk Müdürü Ahmet Gürel aldı. İnönü’nün başarılı bir komutan ve devlet adamı olduğu kadar çok iyi bir satranç oyuncusu olduğunu hatırlatan Gürel, İnönü’nün bu yönüyle hatırlanmasına destek veren Konak Belediyesi’ne düzenlediği turnuva nedeniyle teşekkür etti. Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Tunalı da İsmet İnönü’yü sadece askeri ve siyasi özellikleriyle değil, entellektüel kişiliği ile de anmak istediklerini ve bu amaçla böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi. Tunalı, “İnönü çok iyi bir satranç oyuncusuydu. Klasik müzik dinleyicisi ve de 70 yaşından sonra yüzme öğrenen çok yönlü bir kişiydi. Mustafa Kemal Atatürk de büyük bir devlet adamı, deha olmasının yanı sıra geometri kitabının da yazarıydı. Bugün kullandığınız terimleri Atatürk sayesinde kullanıyoruz. Biz sizlere bunları da anlatalım istedik” diyerek turnuvaya katılanlara Atatürk’ün geometri kitabını hediye ettiklerini söyledi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.