IF Wedding Fashion İzmir’de “Şölen” Rüzgarı

IF Wedding Fashion İzmir’de “Şölen” Rüzgarı
  • 20 Aralık 2017 10:15

Gelinlik Tasarım Yarışması’nda ön elemeyi geçen 15 tasarımın yarışacağı final defilesi, 12. If Wedding Fashion İzmir’in açılış günü 16 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek.

IF Wedding Fashion İzmir 2018 – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında 9. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nın 15 yarı finalisti belli oldu. Dereceye girecek tasarımlar ise fuarın ilk günü sahnede olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Ocak 2018 tarihlerinde fuarizmir’de 12. kez organize edilecek olan IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında bu yıl 9.su düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular 13 Aralık tarihinde sona erdi. Genç tasarımcıların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, 121 tasarımcının 363 tasarımı yarıştı.

Yarışmaya Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nden tasarımcılar katıldı.

Ayrıca Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, İstanbul Moda Akademisi ile çeşitli kursları bitirmiş katılımcılar da tasarımlarıyla yarışmada yerini aldı.

Geçtiğimiz dönem “Zamansız” adlı temayla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda, bu yıl “Şölen” olarak belirlenen temaya uygun modeller üretildi.

Tasarımların değerlendirilmesinde; yaratıcılık düzeyi, tasarımın özgünlüğü, yeniliği, giyilebilirliği, temaya uygun olması, malzeme seçimi, ürün tasarımının uygulama tekniklerinin geliştirilebilirliği ve uygulanabilirliği gibi kriterlere önem verildi.

Final fuarizmir’de
Yarışmanın, ön eleme jürisinde; Jüri Başkanı Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Işık, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Ender Yazgan Bulgun, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Nesrin Önlü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Can, Modacı Emre Erdemoğlu, Modacı Erol Albayrak, Modacı Öner Evez, Blogger Selin Çetinkaya ve Tasarımcı Dilek Süslüer yer aldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tugay: “Bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz”

15 tasarımının yarışacağı final defilesi, 12. IF Wedding Fashion İzmir’in açılış günü 16 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. İlk 15’e kalan finalistlerin tasarımları gelinliğe dönüştürülecek.

9’uncu Gelinlik Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere ödül olarak birinciye 10 bin TL, ikinciye 7 bin 500 TL, üçüncüye 5 bin TL verilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olan yarışmacı, IF Wedding Fashion İzmir 2019 performans defilesini yapmaya hak kazanacak. 2018 performans defilesi ise geçtiğimiz yılın birincisi Amor Gariboviç tarafından 17 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Sektörün Küresel Fuar Endüstrisi Birliği (UFI) onaylı tek fuarı IF Wedding Fashion İzmir’de gelinlikten damatlığa, aksesuardan abiye giyime kadar en son moda ürünler sergilenecek. Tüm dünyadan sektör profesyonelleri için bir cazibe merkezi olan fuar, bu yıl da; birbirinden iddialı defilelere, ticarete ve modaya ev sahipliği yapacak.

9. Gelinlik Tasarım Yarışması “Şölen” Yarı Finalistleri

Arzu Birdal – İzmir Ekonomi Üniversitesi
Ayşe Şahin Azman – Mimar Sinan Üniversitesi
Beyza Kırılmaz – Mimar Sinan Üniversitesi
Emre Erdoğan – Universidade Lusófona
Fırat Karapınar – Dokuz Eylül Üniversitesi
Gökçe Üstgül – İzmir Ekonomi Üniversitesi
Gözde Yıldız – İzmir Ekonomi Üniversitesi Lisans / Dokuz Eylül Üniversitesi Master
İpek Özyoldaş – İzmir Ekonomi Üniversitesi /Marangoni
Kansu Sarıkan – Mimar Sinan Üniversitesi
Merve Nur Atıcı – Dokuz Eylül Üniversitesi
Nazlı Taşyüz – Dokuz Eylül Üniversitesi
Serpil Uykusuz – Dokuz Eylül Üniversitesi
Simge Çetiner – Marmara Üniversitesi
Zehra Buse Karakulak – Dokuz Eylül Üniversitesi
Zuhal İçöz – Dokuz Eylül Üniversitesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.