“Herkes bilir, Utku Gümrükçü ’nün adı Çiğli’de olumlu anılır”

“Herkes bilir, Utku Gümrükçü ’nün adı Çiğli’de olumlu anılır”
  • 21 Kasım 2018 14:29

Çiğli Belediye Başkanı Aday Adayı Utku Gümrükçü, Radyo Romantik Türk’te Selcan Şerifaki ile Gün Ortası programına konuk oldu. İlk kez belediye başkanlığına talip olan tecrübeli siyasetçi, heyecanlı olduğunu dile getirdi. Gümrükçü, iddiasını “Herkes bilir Utku Gümrükçü ’nün adı Çiğli’de olumlu anılır. Olumsuz bir tarafı yoktur. Birde şu ara özellikle kimse yoğurdum ekşi  demez. Böyle bir olumlu duruş var ilçede. Fakat bu ne ölçüdedir. Çiğli’yi kapsamış mıdır? Kapsamamış mıdır? Bunu hep birlikte CHP Genel Merkezi’nin yaptığı ankette göreceğiz. Ama ben inanıyorum ki Çiğli’de olumlu yönde bize teveccüh var. 20 yıldır siyaseten Çiğli’den bir şey alıyorum. Şimdi sıra Çiğli’ye hizmet vermek zamanı” sözleriyle ifade etti.

Güzel işler yapacağız

Yerel seçimler için hazırlıklarını dinleyicilere aktaran Gümrükçü, “Bir buçuk aydır aday adayı çalışmalarımı Çiğli’de sürdürüyorum. Aday adaylığında acemiyim. 20 yıllık bir tecrübemiz var. İlçe başkanlığımız il başkan yardımcılıklarımız il yöneticiliklerimiz var fakat ilk defa belediye başkan aday adayıyım. Parti dışında ilk defa bir göreve halka hizmet için talip oldum. O anlamda da biraz heyecanlıyım. Bu tabi tatlı bir heyecan. Güzel işler yapacağız” dedi.

Belediye başkanının yaşadığı şehirle ilgili hayalleri olması lazım

“Bir kere bir insanın yaşadığı şehirle ilgili hayalleri olması lazım. Belediye başkanı olmak istiyorsanız o boş gördüğünüz arsalar, yıkık dökük binalar, aksak işleyen trafiği, doğru yapılmayan kaldırımları görüp rahatsız olmanız lazım öncelikle. Ondan sonrada ben bunun yerine ben neler yapabilirim diye görüp hayaller kurmanız lazım. Bu gözle Çiğli’yi hiç gezmemiştim. Ben sonuçta inşaat mühendisiyim. Mesleğim gereği gözüme çarpan yerleri yanlışları görüyorum yerine de neler yapacağınız kafanızda oluşuyor fakat belediye başkanlığı başka bir şey” diyen Utku Gümrükçü, “ Belediye başkanı demek ben bu şehrin çehresini değiştireceğim, geleceğini değiştireceğim, bu anlamda tek yetkiliyim ama ona göre de bir ekip kurmam gerekir noktasında bir toplumsal sorumluluk aslında. Bu anlamda hiç bakmamıştım. 4 haftadır hem arkadaşlarımızla Çiğli üzerine  yapabiliriz, ona çalışıyoruz. Hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanıydım, aday oldum. CHP’nin belediyecilik felsefesi nedir? Belediyecilik anlayışı nedir? Belediye başkanlarının uygulamaları nedir? Türk siyasetine kazandırdıkları nelerdir? Bugün İstanbul’da, Eskişehir’de CHP’li belediyelerin diğer belediyelerden ayıran şeyler nelerdir? Toplumcu belediyecilik, sosyal demokrat belediyecilik, derman belediyeciliği nedir? Bunlar üzerine çalışıyoruz bir de partimiz uygun görürde bizi aday yapar. Cumhuriyet Halk Partisi’nde de belediye başkanı seçilirsek, ne gibi hizmetler getiririz? Hem bunu İzmir ölçeğinde hem de diğer ülkelerle karşılaştırarak, bir proje hazırlıyoruz. Zor bir iş kolay değil. 1 aydır kafamı kaldıramadım, bir yandan da Genel Merkez’e gitmek durumundasınız. İlçedeki kanaat önderleri ile görüşmeler, STK’larla buluşmalar yapıyoruz. Bizim tek avantajımız biz bunu zaten parti görevlisi olarak yapıyorduk. Bu süreçte de aday adaylığı heyecanı ile başladık” ifadelerini kullandı.

Önce ülkem sonra partim sonra ben diyenlerdenim

20 yıldır koltuk peşinde koşmadığının altını çizen Utku Gümrükçü, açıklamasını bu sözlerle ifade etti: “Biz örgütlü siyasetten yanayız. Atatürk’ün ilkelerine inanmışız ve o doğrultuda yürüyoruz. CHP’nin ideolojisinin Atatürk ilkelerine Türkiye’de hakim olmasından başka benim siyaseten bir beklentim yok. Ben siyaseti ilçe başkanı olayım, il başkanı olayım, belediye başkanı, milletvekili olayım diye yapmıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda bu ülkenin ilerlemesi için buradan geriye dönerse kendime aileme çocuklarımızın geleceğine zarar vereceğini düşündüğüm için siyaset yapıyorum. Toplumu değiştirmek bizim amacımız. Yani önce ülkem sonra partim sonra ben diyenlerdenim. 20 yılda hiçbir yere aday olmamamın da nedeni budur. Şimdi neden böyle tercihte bulunduğumuzu konuşursak, Türk toplumunda bir değişim çağrısı var. Siyasi partilere, siyasi önderlere halktan gelen bir arzu var. Yeni çağa uygun, daha genç, kadınların ön planda olduğu bilim ve teknolojiyi kullanan Dünya’daki örnekleri takip ederek, onları Türkiye’ye uyarlayabilen siyasetçilere yönelik arayış var. Böyle bir talep var. Bunların CHP’de de bir karşılığı var.  Biz arkadaşlarımızla konuştuk. Parti Genel Merkezi’miz uygun görürse, Çiğlilerin önüne Çiğli CHP önüne bir seçenek koyalım dedik. Genel Merkezi’mize gittim, bir görüşme yaptım. Bir engel olmadığını, bu süreçte olumlu olacağını, sonuçta bir bayrak yarışıdır, renk katacağımızı düşündüklerini ifade ettiler. Bizde onların oluruyla örgütümüzün de talebiyle çağa uygun yenilikçi bir seçenek sunabilmek için aday olduk.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  23 Nisan Karşıyaka’da coşkuyla kutlandı

Kimseyi rakip olarak görmüyoruz.

Örgütten adının bir karşılığı olduğunu dile getiren Utku Gümrükçü, örgüt içinden ya da dışından belediye başkanı olması yönünde birçok yorum aldığından duyduğu mutluluğu da bu sözlerle dile getirdi: “İl başkanı adayı olduğum için önceden arkadaşlarım beni tanıyorlar. Tarzımı biliyorlar, siyasi anlayışımı biliyorlar. Sanırım bizim daha önce yaptığımız siyasetin, toplumun ve örgütün talepleriyle örtüşmesinin göstergesi. Adı geçen ilçelerin dışında hiç alakamın olmadığı yerlerde de mesela sosyal medyada ‘Seni Seferihisar’ın belediye başkanı görmek istiyoruz’ diyen arkadaşlar var. Bu benim için onur. Şimdi bir furya başladı, büyükşehir belediye başkanlığı olsun diye yazıyorlar. Bizim kimsenin koltuğunda gözümüz yok. Kimseyi de rakip olarak görmüyoruz. Partide edindiğimiz tecrübeyi ben inşaat mühendisiyim, teknik anlamda edindiğimiz tecrübeleri İzmir halkına sunmak istiyoruz. Burada anahtar olacak olan CHP Genel Merkezi’nin kararıdır. CHP bana dese ki Mardin’den aday olacaksın. Kızıltepe’den aday olacaksın. Kazanma ihtimalimiz var mı? yok mu? diye bakmam. Kazanmak için partinin oyunu bir puan iki puan artırmak için elimden gelen neyse mücadele ederim. Benim siyasi anlayışım bu.”

Herkes bilir Utku Gümrükçü ’nün adı Çiğli’de olumlu anılır

Gümrükçü, iddiasını bu sözlerle dile getirdi: “Ben görevdeyken şöyle bir süreç başlamıştı. Bunu samimiyetle ifade edeyim. Başkan bu dönem senin belediye başkan adayı olman lazım. Gencinden yaşlısında sağcısından solcusundan CHP’lisinden AKP’lisinden bir teşvik bir temenni noktasında belediye başkan aday adayı olmam ile ilgili bir süreç başlamıştı. Şimdi gördüğüm kadarıyla bu daha da yaklaştı. Herkes bilir Utku Gümrükçü ’nün adı Çiğli’de olumlu anılır. Olumsuz bir tarafı yoktur. Birde şu ara özellikle kimse yoğurdum ekşi  demez. Böyle bir olumlu duruş var ilçede. Fakat bu ne ölçüdedir. Çiğli’yi kapsamış mıdır? Kapsamamış mıdır? Bunu hep birlikte CHP Genel Merkezi’nin yaptığı ankette göreceğiz. Ama ben inanıyorum ki Çiğli’de olumlu yönde bize teveccüh var.”

Belediye başkanı olduğumda konunun takipçisi olacağım

Çiğli’deki Harmandalı çöp sorununa değinen CHP’li Gümrükçü, Çiğli halkının yanında olacağını dile getirerek, “30 yıldır Çiğli’de bulunan eski model çöp depolama alanı var. Orada sorunlar var. Hijyen sorunu özellikle. Sayın Aziz Kocaoğlu kararlılık gösteriyor bu konuda. Uzun süre ÇED raporları hazırlanmadı ve verilmedi. Yamanlar’daki bölge ile ilgili. Konu mahkemeye ulaşmış durumda. Bu ilçe belediye başkanıyla ilgili bir konu değil. İşin öbür boyutu şu, belediye başkanları seçildiği bölgenin şehri eminidir. Bizim öncelikle vatandaşlarımıza çöpün buradan taşınmasını talep etmesi lazım, kamuoyu oluşturulması lazım, STK’ların bunu gündeme alması lazım. Belediye başkanında bunun önünde hatta yanında durması lazım. Hukuksal olanaksızlıklar var ve vatandaşın talebi var. Hata kimdeyse onu bulmak lazım. Çözüm bulunamıyorsa vatandaşa bunun nedenlerinin anlatılması lazım. Ben belediye başkanı olduğumda bu konunun takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.

Bizim işimiz geleceği planlamak

Belediye başkanlarının görevinin geleceği planlamak olduğunu söyleyen Gümrükçü, belediye başkanı olduğu takdirde yapacaklarını da sıraladı: “Bizim işimiz geleceği planlamak. O değişimi yönetmek bizim içimiz. Geleceği yöneten onu planlayan bir belediye başkanı isterim. Eğer belediye başkanı olursam belediyenin borcu nedir? Alacağı nedir? İlk yapacağım şey bu olur. Ayağını yorganına göre uzat diye bir atasözü var. Onu ölçmek lazım. İkinci işimiz belediyeyi kiminle yöneteceğiz? Hangi araçlarla yürüyeceğiz? Vatandaşa nasıl ulaşacağız? Vatandaşa nasıl derman olacağız? Bunun üzerine bir kadro çalışması yapmak lazım. Bunu oturtarak sonra her şey yolunda gider. Ondan sonrası hayalleriniz doğrultusunda sorunsuz devam eder.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Necati Uzun dedi ki:

    Çiğli veİzmir e çağdaş toplumcu düşünen Başkan adayına ihtiyaç var artık çıkarıcılara son verilme günü Aday adaylarında tanıdıklarımız Kişiler sen benim tercihim Utku Gümrükçü Alirıza Koçer den yana hangisi atanırsa yanındayız dışardan gelenlere desteğimiz yoktur iyi alşamlar

  2. Mustafa koca dedi ki:

    Bir çiğlili olarak UTKU GÜMRÜK çü özlenen ve beklenen bir Belediye başkanı.Hem CHp ye hemde Çigliye anlattıklarından fazla katkı kolayacını rahatlıkla söylerim.Aslında neden sadece çiğli ile sınırlandırılıyor kendisi partisi nerede görev verirse onuda basarı ile yerine getireceginden emin.Şahsi görüşüm bu tür yetenekli ve birikimli devrimci bakış açısına sahip degerlerimizi neden Karsıyaka veye İZMİR Büyükşehirde degerlendirmiyoruz? Yeterki görev verilsin İZMİR diğer basarılı belediyelerimizin önüne geçer.Saygılarımla.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.