Haklın İçinde Olmak, Onları Anlamak değildir.

  • 6 Ağustos 2015 16:11

Haklın İçinde Olmak, Onları Anlamak değildir.

Yeni modamız Halkın içinde olma kompozisyonu ile sosyal medyaya sürekli fotoğraf haber ajans/sitelerine haber servis etmek…

Ama minik bir ayrıntı var aslında. Buna sadece bunu servis edenler inanıyor birazda etrafında ki yalakalar…

Bir belediye başkanı tabi ki halkın içinde olmalı. Ama onları reklam aracı olarak kullanmak yerine onları anlamak ve hizmet etmek için…

Samimi olmayan pozlar,kurgulanmış kareleri inanın kimse yemiyor. Bu yoldan vaz geçin.

Halkın içinde onları anlamak için dolaşan başkanlar yok mu ?

Var tabi ki. Herkes şov peşinde değil. Seçildiği ilçeye hizmet vermek bir iz bırakmak ileri ki yıllarda anılmak için ekibi ile çaba harcayan belediye başkanlarımız var şükürler olsun.

“Belediye Reisi” ceketini üstüne giyenler ile emaneten taşıyanları ayırt etmek zor olmasa gerek…

***

Cumhur Başkanını seçiyor ama ortada ruh yok. AK Parti inanılmaz konsantre olmuş hedefe kitlenmiş gidiyor. Çatı adayı bir türlü istenen sinerjiyi yakalayamadı. Bir çok kişi umudunu biraz olsun yitirmiş gibi. Eğer Erdoğan ilk tura takılır ve ikinci tur seçime gidilmesi kesinleşir ise o zaman heyecan ve sinerji olabilir. İzmir’de çatı adayına maalesef sadece CHP İzmir İl Başkanlığı mücadele veriyor gibi. Diğer partilerin il başkanları ortalarda pek görünmüyor…

***

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina‘nın sohbet arasında verdiği bir mesaj çok hoşuma gitti. Geleceğe bir şeyler bırakmak sadece mega projeler ile olmaz. Belki bizim açtığımız bir tiyatro kursundan bir sanatçı, yüzme kursundan bir milli yüzücü çıkar ve yıllar sonra “Buca belediyesinin kursuna katıldım orada yeteneğimi keşfettiler” demesi çok büyük bir olaydır diyor. Sonuna kadar katılıyorum.

İz bırakmak hayat değiştirmek yani vatandaşına dokunmak minicik gibi görünen birçok proje ile hayat bulabilir. Efsane başkan Piriştina nice hayatları bu dokunuşlarla değiştirmedi mi. Bu yüzden halen efsane değil mi…

***

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu geçmişte bürokrat olmasını tamamen avantaja dönüştürdü bence. Kadro değişikliği sessiz sedasız yaptı. Şovdan uzak gerçekçi adımlar ile belediyede hakimiyeti sağlamış görünüyor. Zaten bir belediye başkanı önce yönettiği belediye içindeki personelinden saygı görmeli. Önce onlar ona inanmalı ve lider olarak benimseyip arkasından korkmadan ilerleyebilmeli.

***

Konak Belediyesi Sema başkan damlacık için verdiği mücadelede oldukça başarılı bir süreci yönetti. Konakta yaşayan ve ona oy veren herkese umut verdi.

İzmir’de 2 bayan belediye başkanı yarattıkları farklılıkları ile dikkatleri çekiyor.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar bağ bozumu şenlikleri basın toplantısına bir bayanın ellerinin değdiğini hissettirdi. Gerçekten bakış açısı çok farklı oluyor. Bir bayanın elinin değdiği iş ile diğerleri farklı oluyor. Sanırım bayan başkanlar diğer başkanlara göre daha idealist oluyor ve uyguluyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.