Güzelbahçe’nin çevreci restoranları

Güzelbahçe’nin çevreci restoranları
  • 8 Mart 2017 09:58

Güzelbahçe Belediyesi, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile işbirliği yaptı, İzmir’de ilk kez lokanta ve restoranların önüne cam atıkların atılması için konteynerler koydu. 

Güzelbahçe’de daha önce bazı cadde, bulvar ve kavşaklara konulan cam ambalaj atık kumbaralarına ek olarak ÇEVKO ile yapılan işbirliği sonucunda İzmir’de ilk kez restoranların yakınına cam atık konteynerleri ve kutuları konuldu. İlçedeki 30 restorana 42 adet  büyük konteyner konulurken, 18 adet de tekerlekli kutu dağıtıldı. 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Çevreye karşı duyarlı olan hemşerilerimizin, ev ve işyerlerinden ekonomik değeri olan geri dönüşümlü karton, kağıt, plastik ve cam atıkların düzenli toplanması için çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirliğinin meyvelerini alıyoruz. Çevreye duyarlı halkımıza bu nedenle teşekkür ediyorum” dedi.  

ÇEVKO Ege Bölge Sorumlusu Mehmet Şentürk, vakıf olarak yaptıkları bir araştırmanın sonucunda cam ambalajlı ürünlerin çok büyük bir bölümünün hotel, restoran, bar ve cafelerde (HORECA) tüketildiğini gördüklerini belirterek, “Bu araştırma ile HORECA’lara ve onların yakınlarına konulacak konteynerlerin HORECA’ların özelliğine göre yeniden tasarlanması, bunlar için özel üretilmiş kamyonların kullanılması, çalışanlarının eğitilmesi gerekliliği ortaya çıktı. Söz gelimi; içkili bir restoranın yan başında bulunan cam kumbarasına, restorandan çıkan cam ambalaj atıklarının kumbaraya tek tek atılması zaman kaybına yol açtığı için kumbaralara atılmayıp doğrudan evsel atıklara karıştırıldığını saptadık.Bu nedenle İzmir’de ilk kez restoranların yakınına cam atıklarının atılabilmesi için kutu ve konteyner koymaya başladık” dedi. 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.