Gruba koştu, zafer pozu verdi

Gruba koştu, zafer pozu verdi
  • 6 Haziran 2017 16:09

Çiğli’de geçtiğimiz yıl Meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Hasan Arslan arasında tartışmalar yaşanmış ve dört meclis üyesi disipline sevk edilerek ceza almıştı. Süleyman Karadağ ile Erkan Tuncer’e kesin ihraç, Yusuf Çoban ile Mustafa Avdan’a kınama cezası verilmişti. Yine yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa’ya ise geçici ihraç cezası verilmişti. 

YDK kararı değiştirmişti

Beş isimde bu kararları Yüksek Disiplin Kurulu’na taşımış ve YDK kararlarda değişikliğe giderek Süleyman Karadağ’a geçici ihraç, Erkan Tuncer, Mustafa Avdan, Yusuf Çoban ve Aziz Buğa’ya uyarı cezası vermişti. 

Kararı yargıya taşıdı

Yüksek Disiplin Kurulu’nun verdiği geçici ihraç kararını da yargıya taşıyan Çiğli Belediye Meclis Üyesi Av. Süleyman Karadağ, cezanın iptali için yargı mücadelesine başlamıştı. 3. celsesi görülen duruşmada karar verildi. Mahkeme, CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun 28.07.2016 tarihinde verdiği geçici ihraç kararını iptal etti.

Gruba koştu, zafer pozu verdi

“Doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğim”

Karar çıktıktan sonra bir açıklama yapan Avukat Süleyman Karadağ şu ifadeleri kullandı:

“Bugün haklılığım mahkeme kararıyla tescillenmiş oldu. Mücadeleden asla vazgeçmedim ve nihayet adalet yerini buldu!

Siyaseti hiçbir zaman kişisel menfaatlerim için yapmadım. Bunda sonra da bırakın siyasi kariyeri; hayatım pahasına da olsa doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğim.

Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin tekelinde değil bunu akıllarından çıkrmasınlar.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim;
hakimlikten emekli olunur ama hukukçuluktan asla.

Disiplin sürecinin başladığı ilk günden itibaren yanımdan bir an olsun ayrılmayan, benimle sevinip benimle üzülen,benimle ağlayıp benimle gülen, birlikte binlerce km yol yapıp tüm süreçte yanımdan bir an olsun ayrılmayan; dostum, arkadaşım, yoldaşım, ağabeyim Aziz Buğa’ya ve desteğini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim!”

Gruba koştu!

Karadağ, mahkeme kararının ardından TBMM’deki CHP Grup Toplantısına katılarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu dinledi. Karadağ’a, yol arkadaşı Aziz Buğa da eşlik etti.

Gruba koştu, zafer pozu verdi

Çiğli Belediye Meclisine katılacak

Geçici ihraç kararının 1 yıl sonra Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardında Ankara’da grup toplantısına katılan Karadağ’ın yarın da Çiğli Belediye Meclisi’nde CHP Grubundaki yerini alması bekleniyor.

 

 
Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.