GOJİ BERRY URLA TOPRAKLARINDA HAYAT BULACAK

  • 1 Mart 2017 09:32

Urla Belediyesi farklı tarımsal ürünlerin yöreye entegre edilerek bu ürünlerden gelir sağlanabilmesi için üreticilere eğitimler düzenlemeye devam ediyor. Mucizevi bir meyve olan Goji Berry bitkisinin “Lycium Barbarum” çeşidi Urla topraklarında hayat bulacak ve üreticiye alternatif ürün ve kazanç sağlayacak.

Yüksek oranda antioksidan içeren katma değeri yüksek olan Goji Berry Bitkisinin üretimi ve kolay pazarlanması semineri Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi işbirliği ile Goji Berry Yetiştiriciliği Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Çalışkan tarafından düzenlenen seminere Urla Kent Konseyi Başkan Vekili Meltem Düzbastılar, Kent Konseyi üyeleri, Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

MUTLULUK MEYVESİ

Ana vatanı Tibet olan bitkinin yetiştirilme koşullarından ve faydalarından bahseden Çalışkan; “Mutluluk meyvesi olarak tanınıyor. Çiçekten sofraya çok sağlıklı bir besin. Üretimi kolay. Aynı yılda meyve veriyor. Eksi 37 dereceye kadar dayanan bir bitki. Bitkinin yalnızca meyvesi değil yaprağı, çiçeği, kabuğu ve tohumu da kullanılıyor. Urla bölgesine uygun gördüğümüz çeşidi güzellik ürünü olarak, dekor olarak, meyilli arazilerde toprak kaymasını engellemek için dahi kullanabilirsiniz” sözlerine yer verdi.

Çalışkan: “Gerçek Goji Berry ürününü yediğinizde ağzınızda kivi, muz ve kiraz tadı veriyor. Fakat özü alınmış bir meyvede ise acı bir tat oluyor. Kuruluğu çekirdeksiz kuru üzüm kıvamında olmalı, elinize biraz yapışması gerekiyor. Rengi de kan kırmızısı olması gerekiyor ve çiğnediğiniz zaman ağzınıza çekirdek gelmeli” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Görkem Duman muhtarlarla buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.