Gençlik Kolları’nda kurultay heyecanı

Gençlik Kolları’nda kurultay heyecanı
  • 22 Ocak 2018 12:59

İlçe kongrelerinin ardından il kongrelerini de tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay heyecanı Gençlik Kolları ile başlıyor.

CHP’de Gençlik Kolları Olağan Kurultayı 28 Ocak’ta Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. 573 delegenin oy kullanacağı kurultayda İzmir’in ise delege sayısı 26.

Mevcut Genel Başkan Emre Yılmaz yeniden aday olurken, rakibinin ise İstanbul İl Eski Başkanı Kenan Otlu olması bekleniyor. Otlu, sosyal medya hesabından aday olduğunu duyururken üçüncü bir adayın çıkması beklenmiyor.

Önceki dönem gerçekleşen kurultayda 237 oy alan Emre Yılmaz CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığına seçilirken diğer adaylardan Ali Gökçek 164, Ceyhun Sabahattin Sorguç ise 108 oy almıştı.

İzmir’de gündem MYK

Kurultaya sayılı günler kala İzmir gençliğinin gündeminde MYK listesine kimlerin yazılacağı büyük merak konusu. 26 Kurultay delegesi bulunan İzmir’de, delegelerin büyük bölümünün mevcut başkan Emre Yılmaz’ı desteklemesi bekleniyor.

İzmir’de MYK üyeliği için Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın oğlu Cem Yücel Yıldız’ın adı ön plana çıkıyor. Yıldız, Gençlik Kolları önceki Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ile yakınlığıyla da biliniyor.

Cem Yücel Yıldız dışında eski başkan Sinan Sarıküse ve Ezgi Alkılıçgil de öne çıkan diğer isimler.

Kimler oy kullanacak

Kurultayda İzmir’i temsilen oy kullanacak isimler şöyle:

Elif Nacar Dinç, Özge Çinleti, Can İrat, Koray Kıran, İsmail Semih Şanay, Mert Anıl Akgül, Oğuz Seryan, Ramiz Şahin, Akın İldeniz, Dila Koyurga, Begüm Türkyılmaz, Cem Yücel Yıldız, Oğulcan Okver, Buse Demirgıran, Okan Yasin Ayaz, Gökhan Uzuner, İnayet Gerem, Aslı Yelda Erdir, Korcan Uçman, Gamze Algır, Semih Kalfa, Yasin Ergül, Mehmet Bulgurcu,Uğur Ermeş, Ezgi Alkılıçgil, Erhan Keleş.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.