FOÇA’DA ‘GAZİLER GÜNÜ’

FOÇA’DA ‘GAZİLER GÜNÜ’
  • 19 Eylül 2018 12:48

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Foça’da kutlama töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Gazileri ve Gazi Yakınları, sivil ve askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na; Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı, Foça Belediye Başkanlığı ve Foça Gazileri çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından; Foça Garnizon Komutanlığı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenin sonunda, protokol üyeleri ve gaziler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimiz için, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Foça Şubesi tarafından lokma döktürülmesi ve dağıtımı yapıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Ulu Önderimiz; “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” söylemi ile ulusumuzun kaderini değiştirmiştir. Gaziler gününde topraklarımızı düşman elinden kurtaran başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anar, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirim’’dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Gaziemir’de şenlik zamanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.