‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ İlk Filizlerini Veriyor

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ İlk Filizlerini Veriyor
  • 22 Aralık 2016 10:19

Güzelbahçe Kent Konseyi’nin, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla başlattığı ‘’Güzelbahçe’nin filizleri-Her site, apartman, esnaf bir öğrenci okutuyor’’ projesi büyük destek görüyor.

Güzelbahçe’de ihtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencilerine burs verecek olan siteler arasında yer alan Kahramandere Mahallesi’ndeki Zeynep Bakyüksel Konakları’nın girişine plaket asıldı.

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, “Burs ücretleri, destek veren site/apartman yönetimleri ya da esnaflar tarafından doğrudan öğrencinin hesabına yatırılacak. Öğrencinin banka hesap ve iletişim bilgileri yapılacak olan samimiyet protokolünde yer alacaktır. Güzelbahçe Kent Konseyi ve Güzelbahçe Belediyesi, bu işin sadece koordinasyonunu üstlenecek. Öğrencilerin şartları ile eğitim süresi boyunca takibini yapacaktır. Siteler/Apartmanlar/Esnaflar, birden fazla öğrenciye de burs verebilme yetkisine sahip olacaklar. Projeye katılan her bir sitenin/apartmanın/Esnafın kapı girişine ‘’Bu Sitenin/Apartmanın/Esnafın Bir Öğrencisi Var’’ plaketi asılacak” dedi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Güzelbahçe’nin filizleri- Her Site, Apartman, Esnaf Bir Öğrenci Okutuyor’’ projemiz; yerel yönetim ile halkın el ele vererek, hayata geçirebileceği en önemli sosyal sorumluluk projesi olduğunu düşünüyoruz. Sosyal demokrasi ve insan odaklı belediyecilik anlayışımızla ortaya çıkan bu toplumsal dayanışmada, halkımızı yanımızda görmekten büyük onur duyacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.