‘EGEMENLİK SADECE SANDIK KOYMAK DEĞİLDİR’

‘EGEMENLİK SADECE SANDIK KOYMAK DEĞİLDİR’
  • 23 Nisan 2019 16:32

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

CHP İzmir yönetimi ve partililer, Cumhuriyet Meydanı’nda 23 Nisan’ı kutladı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldığı törene Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 23 Nisan 1920’nin, Türk milletinin iradesini temsil eden 1’inci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gün olduğunu belirtti. Yücel, “Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921’de milli bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan’ı, 1929’da çocuklarımıza armağan ederek, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramı da ilan etmiştir” dedi. Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocukların, milletin geleceği olduğunu aktaran Deniz Yücel, 23 Nisan’ın, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, saltanatın sona erdirildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gün olduğunu kaydetti.'EGEMENLİK SADECE SANDIK KOYMAK DEĞİLDİR'

İl Başkanı Yücel, “Bugün demokrasiyi ve millet iradesini sadece seçim yapmak ve sandık koymaktan ibaret zannedenler, sandıklardan çıkan sonuca tahammül edememekteler. Ulusal egemenlik demek sadece halkın önüne sandık koymak demek değildir. Ulusal egemenlik çoğunluğun azınlığa tahakkümü demek değildir. Ulusal egemenlik demek sandıklardan çıkan sonuçların verdiği güçle, tüm yetkileri tek elde toplamak değildir. Ulusal egemenlik demek sandık sonuçlarını beğenmeyip toplumu germek, kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve birilerini hedef göstermek hiç değildir” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN KENETLENMELİYİZ’

Türkiye’nin aydınlık geleceği, barışı ve huzuru için Cumhuriyetin ışığıyla aydınlatılmış, çağdaş bir eğitim almış, bağnazlıktan, dogmalardan, batıl inançlardan uzak tutulmuş nesillere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Deniz Yücel, “Cumhuriyetin yükselişi, Atatürk’ün koyduğu hedeflerin ötesine geçilmesi ancak ve ancak yine cumhuriyet değerlerine bağlı kalınmasıyla mümkündür” diye konuştu.

Ülkenin bağımsızlığını, Cumhuriyeti ve çocukların geleceğini korumak için, milletin kenetlenmesinin, azimli ve kararlı olmasının önemine değinen Yücel, “Ata’mızın huzurunda söz veriyoruz. Çocuklarımızı Cumhuriyete yakışan, demokrasi ve adaleti yaşatacak, kin ve nefret dilinden uzak, sevgiyle ve çağdaş bir eğitimle yetiştireceğiz. Onlar, sevgi, kardeşlik ve özgürlük tohumları ekeceklerdir” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İrfan Önal, emeklilerimizin yanında olacağız!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.