Chp Lideri İzmir’de Zeybekçi’ye yüklendi

Chp Lideri İzmir’de Zeybekçi’ye yüklendi
  • 17 Şubat 2019 17:47

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Halkapınar’daki aday tanıtım toplantısının ardından Prof. Aziz Sancar isimli vapur ile açılışın yapıldığı meydana geldi. Meydanın açılışından önce bir konuşma yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, meydanın adı olan 15 Temmuz’u sarayın ve halkın 15 Temmuz’u diye ikiye ayırarak, 20 Temmuz’da sivil darbe yapıldığını savundu.

Chp Lideri İzmir'de Zeybekçi'ye yüklendi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Kentlerin meydanlara ihtiyacı var. Bir kentin ve o kentte yaşayan insanların enerjilerini boşaltmak için meydanlara ihtiyacı vardır. Neden Taksim Meydanı insanlara ve toplantılara yasak? Çünkü kent kültüründen yoksun olanların davranışıdır bu. Bir meydan yapıyorsanız o meydanlarda insanlar olacak, barış dostluk içinde toplantılar, mitingler yapacak. Bu meydan 15 Temmuz meydanı. İlk soru şu; hangi 15 Temmuz meydanı. Bir değil iki 15 Temmuz var. Biri halkın, diğeri sarayın 15 Temmuz’u. Biz sarayın 15 Temmuz’una hayır diyoruz. 20 Temmuz sivil darbesine o nedenle hayır dedik. OHAL ilan edildi, parlamentonun yetkileri gasp edildi 20 Temmuz’da. 20 Temmuz Sivil Darbesi’nden sonra kolektif suç oluşturuldu. Bir kişi yargılanırken aileleri, eşleri tamamı suçlu görüldü. Dünyada örneği olmayan birn haksızlıkla karşı karşıya kalındı. Biz buna da karşı çıktık. Can Dündar yurt dışında, eşinin günahı yok. Eşi yurtdışına çıkamıyor. Eşinin günahı varsa yargılayın, yoksa neden pasaport vermiyorsunuz. Dünyada örneği olmayan bir uygulama. 20 Temmuz’dan sonra hakimlerin önüne giden herkesi içeri attılar. Hakimler bizi de FETÖ’cü diye suçlarlar diye atın içeri dediler. Balyoz ve Ergenekon dosyalarında sahte deliller var. 20 Temmuz’dan sonra dosyanın içinde delil var mı yok mu diye bile bakmadılar. Bunları size anlatmak zorundayım. Darbe girişiminde bulunanlar hukuk kapsamında yargılansınlar. Hiçkimse mahkum edilmediği sürece suçlu kabul edilemez. Ama herkesihukuk ve adalet içinde yargılayacaksınız ki, bütün dünya darbe girişimine kadar hukukun çalıştığını söylesin. Bir kişinin kin ve öfke nöbetine teslim edildi Türkiye Cumhuriyeti. İş dünyası, sivil toplum konuşamaz hale geldi. Bir ülkede Anayasa değişiyor üniversitelerden tık yok. STK’lar, sendikalar korkudan konuşamıyor. Nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Bu meydan demokrasi meydanı olacak, kalıcı olacak. Ama 15 Temmuz’dan sonra yayşanan sivil darbenin yol açtığı travmaları herkesin bilmesi lazım. 169 bin tutuklama var. 43 kişi intihar etti. Yüzlerce kişi, şirkete el konuldu. 45 bin kişi işten atıldı. Barış Bildirgesi’ni imzaladı diye yüzlerce akademisyen işinden oldu.”

 

AZİZ KOCAOĞLU 397 YILLA YARGILANDI

Bize her türlü baskı yapıldı. Aynı baskılar bugün de devam ediyor, bugünkü koşullarda hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Biz öncü bir parti olarak demokrasiyi savunan bir parti olarak, hakkı-hukuku-adaleti savunan bir parti olarak her türlü mücadeleyi vermeye kararlıyız” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Aziz Kocaoğlu 397 yılla yargılandı. Sonunda beraat etti. İktidarın tüm engellerine rağmen İzmir’i tüm dünyaya takdim etmiş. Aklın ve mantığın alamayacağı bir şey. Bu meydana neden demokrasi meydanı diyoruz. Bir belediye başkanı 397 yılla yargılanıyorsa ve sonunda beraat ediyorsa bu meydan demokrasi sözcüğünü hak ediyordur” diye konuştu.

TÜRKİYE BİR İSTİHBARAT DEVLETİNE DÖNÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, demokrasinin giderek kan kaybettiğini belirterek, “Türkiye bir istihbarat devletine dönüştü. Herkesi fişlemek, telefonları dinlemek demek. Bir kişiye sürekli rapor vermek demek. Bugün geldiğimiz nokta budur. Erdoğan söylüyor. AK Parti’nin adaylarının dosyalarını inceleyip beyefendinin önüne koymuşlar. Akılla, mantıkla, demokrasiyle, hak ve hukukla bağdaşır bir yanı var mıdır bunun? Devlet ayrıdır siyasi iktidar ayrıdır. Devlet bakidir, siyasal iktidarlar geçicidir. İlk kez 20 Temmuz darbesinden sonra devlet olmak için mücadele ediyorlar. Tüm kurumlar bir partiye çalışıyor. Biz devletiz diyorlar. Geldiğimiz noktaya karşı hepimiz birlikte mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

PARALAR NE OLDU, KİME VERDİNİZ, NE KADAR TOPLADINIZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz şehitleri ve gaziler için toplanan paraların akıbetini sorarak, “15 Temmuz şehitleri ve gazileri için toplanan para ne oldu? Soruyorum. Tık yok. Parayı, malı götürmeye meraklılar da onun için. Bu kadar büyük bir istismarı anlamak mümkün değil. Genel kurulda, grup toplantılarında sordum. Kime verdiniz, ne kadar toplandı diye. Şu ana kadar yanıt yok. Demokrasi meydanında soruyorum; nereye gitti bu paralar, kime verdiniz? İzmirliler de sorsun. Kiracı olan AK Parti adayına da sorun” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’

Chp Lideri İzmir'de Zeybekçi'ye yüklendi Chp Lideri İzmir'de Zeybekçi'ye yüklendi

EKONOMİYİ HANGİ HALE GETİRDİĞİNİ GÖRÜYORSUNUZ

AK Parti Adayı Zeybekci’yi de eleştiren Kılıçdaroğlu, “İzmir kiracı kabul etmez. İzmir’in dinamizmi, demokrasi kültürü, aklı gerekir. Bunlar varsa başımızın üstüne. Senin ne işin var burada. Gezeceksin, ben İzmir’i yöneteceğim diyeceksin. Ekonomiyi hangi hale getirdiğini görüyorsunuz” dedi.

 

AZİZ KOCAOĞLU’NDAN BİRLİK MESAJI

Meydanın açılışında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine, “Bugün açılışı için bir araya geldiğimiz bu meydana ise, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraki ilk meclis toplantımızda, 8 Ağustos 2016’da “oybirliğiyle” alınan karar doğrultusunda, “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı” adını verdik. O gün orada, o meclis toplantısında demiştik ki; “Türk demokrasisine yöneltilen bu haysiyet ve hukuk dışı girişimi hazırlayan ve uygulayanları şiddetle kınıyoruz.” Ve bugün diyoruz ki; 15 Temmuz’dan alacağımız en büyük ders, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruyabilmek için mutlaka demokrasiyi geliştirmemiz ve hukuk sistemini yeniden tesis etmemiz olmalıdır. Bu ülkenin üzerinde dolaşan kara bulutları ancak kol kola, omuz omuza, aramızdaki ayrılıkları bir tarafa bırakarak, tek vücut olarak defedebiliriz” diye başladı.

 BAKAN ALBAYRAK’A YANIT VERDİ

Başkan Kocaoğlu konuşmasında Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ı kast ederek, bakanın sarf ettiği ‘Atatürk mezarından kalksa, İzmir’in bu halini görse, bunları denize döker’ sözlerine yanıt verdi. Aziz Kocaoğlu, “Kabine’nin etkili bir bakanı, İzmir’e gelip “Atatürk mezarından kalksa, İzmir’in bu halini görse, bunları denize döker” diyebiliyor. Oysa tam aksine; iktidar partisinin tüm çifte standartlarına, tüm engellemelerine, bu kenti görmezden gelmelerine rağmen bir başarı öyküsü yazan; gösterdiği istikametten hiç şaşmayan, çağdaşlık ve aydınlıktan hiç taviz vermeyen; çatışmaların, kamplaşmaların, karpuz gibi bölünmelerin arttığı şu dönemde mutlu, umutlu, barış içinde yaşayan İzmirlilerle gurur duyardı Atamız. Sevgiyi, saygıyı ve empatiyi hiçe sayacağınıza, kafanızı çevirip biraz da İzmir’e bakın! Demokrasiye inanın; hoşgörülü olun, İzmirliler gibi. Güzel İzmir’de güzel şeyler olduğunu kabul edin artık. ‘Benim partimden olmayanı yok sayarım’ saplantısından kurtulun. Yerelden kalkınma başarısını kıskanmayın; aksine gurur duyun İzmir’le! Benim köylüme ‘milletin efendisi’ olduğunu yeniden hatırlatan; İnsanların birbirine nefretle değil sevgiyle baktığı, ve herkesin yaşamak için can attığı İzmir’i görün artık!” diye konuştu.

 

KOCAOĞLU: ÖNCE NE YAPTIĞINA BAKACAKSIN, RAKAMLARA BAKACAKSIN

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin Denizli’ye bakın önerisini de değerlendiren Başkan Kocaoğlu, “Denizli’ye bakın diyen sayın AK Parti Büyükşehir Adayı, Denizli ne almış ne vermiş ona bir bakalım. Denizli merkezi hükümete 16 milyar vergi vermiş. Karşılığında 20 milyar merkezi hükümetten para almış. Yani Denizli’yi örnek alın diyen kişinin ekonomi bakanı olarak görev yaptığı hükümete, İzmir 323 milyar para vermiş. Denizli 4 milyar fazladan para almıştır. Önce ne yaptığına bakacaksın. Önce rakamlara bakacaksın. Bu rakamların hepsi ama hepsi TÜİK’in onaylanmış, yayınlanmış rakamlarıdır” şeklinde bir karşılaştırma yaptı.

KOCAOĞLU: TÜRKİYE TARIMDA YOKSULLAŞMAYI KONUŞURKEN İZMİR…

İzmir’de uyguladıkları kırsal kalkınma modelini de anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz İzmir’de, çok uzun yıllar görmezden gelinmiş,itilip kakılmış tarım kesimine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Gerçekten güzel işler başardık kırsalda. Süt üreticisini, çiçek üreticisini, zeytinciyi, fidancıyı, arıcıyı destekleyip onları tarlada ve pazarda birleşmeye ve sonunda marka olmaya teşvik ettik. Bugün İzmir’deki tarımsal üretim, Türkiye ortalamasının iki katından fazla büyüyor. Türkiye “tarımda yoksullaşmayı” konuşurken, İzmirli üretici mucizeler yaratıyor. Biz bunu, “komünist işi” diye görmezden gelinen kooperatiflerimizle başardık. Peki İzmir’de bu model hayata geçebiliyor da, Türkiye’de neden uygulanmıyor? Azalan tarımsal üretimle birlikte artan fiyatları dengelemek için “Tanzim Satış” gibi palyatif yöntemler uygulanacağına, neden kooperatifçilik bir “devlet politikası” olarak benimsenmiyor?” diye sordu.

 

SEMA PEKDAŞ: KENTLER PAZARLANAN DEĞİL YAŞANAN VE KÜLTÜRÜN ÜRETİLDİĞİ YERLERDİR

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “İzmirlilik ruhunu hep yaşatmak istedik. Başta büyükşehir başkanımız Aziz Kocaoğlu ve tüm arkadaşlarımızla İzmir’in kent kimliğini çok önemsedik. Kentler pazarlanan yerler değildir. Yaşanan ve kültürün üretildiği yerlerdir. Bunun için de kent kimliği lazımdır. Demokrasi adına çok şehitler verdik. Bu meydan da bu anlamlı duruşa hizmet edecek bir meydan” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.