CHP Karabağlar Örgütü başsız kaldı!

CHP Karabağlar Örgütü başsız kaldı!
  • 22 Ocak 2018 12:08

CHP Karabağlar Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nahide Demir’in görevinden alınmasının ardından hala yeni bir atama yapılmadı. Siyasi gündemin sıcak olduğu bu günlerde örgütün yaklaşık 15 gündür örgütlerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olmaması, parti tabanında tepkilere neden oldu.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nahide Demir’i, 7 Ocak’ta yapılan kongrede Utku Gümrükçü’nün muhalif anahtar listesinde yer almasının hemen ertesi günü, görevinden ‘güvensizlik’ nedeniyle almıştı.

CHP Örgütü, 2019 süreci için tüm üyelerle sahada olmaları gerektiğini vurgu yaparken, seçimlerde kritik öneme sahip olan Karabağlar’da Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı makamına yaklaşık 15 gündür yeni bir atama yapılmaması, partililerin tepkilerine neden oldu.

TARAFLAR NE DEMİŞTİ?

Nahide Demir, “Biz kongre sürecinde parti tabanıyla da görüşerek görev aldık. Tarafımızı da açıkça gösterdik. Çalışmalarımızı bu yönde ilerlettik. Talebi olanların taleplerini yerine getirmek içinde mücadelemizi verdik. Karabağlar’ın temsiliyeti anlamında tüm çalışmaları delegelerimizin bana verdiği yetkiyle yerine getirdim. Ancak karşı tarafından anahtar listesi dağıtıldığında beklemediğimiz bir çalışma arkadaşımızın ismiyle karşılaştık. Bu da güvensizlik oluşturdu” diye açıklamıştı.

PARTİDEN DE İLÇE YÖNETİMİNDEN DE İSTİFA ETMEYECEĞİM”

Demir, “İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız partiden istifamı istedi. Ben seçilerek, delegenin iradesiyle geldim. Partiden de ilçe yönetiminden de istifa etmeyeceğim. Seçim çalışmalarında Ali İhsan Bey’le birlikte çalıştık. Parti içi bir yarışta insanları onursuzluk ve ahlaksızlıkla kimse itham edemez. CHP tüzüğü, programı ve yönetmelikleri herkese açıktır. Her yerden ulaşılabilir. Bu tip şeylerin onursuzluk, ahlaksızlık olmadığını herkes bilir. Ben parti içinde demokratik hakkımı kullandım. Kaldı ki delege dahi değilim. İnsanlara söz verip tutmamanın bir yaptırımı elbette olacaktır” demişti.

BİAT KÜLTÜRÜNE KARŞIYIM”

Son olarak Demir, şunları kaydetmişti: “Utku benim arkadaşım. Uzun süredir bu partide var ve kendini ispat etmiş bir arkadaşımızdır. Ben demokratik hakkımı dilediğim kişiden yana kullanabilirim. Buna hiç kimse engel olamaz. Seçim kararı verirken de birilerinden izin, bilgi ya da yetki almak durumunda değilim. Ali İhsan Bey’i desteklemeye nasıl kendim karar verdiysem, kimseden icazet almadım. Öyle bir zorunlulukta partimizin herhangi bir kaidesinde ben görmedim. Gören varsa göstersin ben de kabul edeyim. Ben AKP’ye gitmemişim ya da başka bir partiden gelmemişim. 23 yıldır bu partide aktif üyeyim. Ömrümün yarısı kadar. Ben biat kültürüne karşıyım. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini tüm partililerimiz bilirler”

Bu haber ilgini çekebilir ->  TAEKWONDO YILDIZLAR İZMİR İL ŞAMPİYONASI’NDA FOÇA RÜZGARI

EKİP OLARAK GELDİYSEK EKİP OLARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİR”

Başkan Yıldız ise, “Önemli bir görevi yerine getiren bir yol arkadaşımızdı. Bize bilgi verseydi karşılıklı güven çerçevesinde saygı duyardık. Herkesin demokratik hakkıdır aday olabilir tabi ki. Ancak bize bilgi vermemesini etik bulmadık ve bu kararı aldık. Birlikte yol yürüyen arkadaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Ekip olarak geldiysek ekip olarak hareket etmemiz gerekir. Bizi önceden bilgilendirebilirdi. Bu davranış nedeniyle yönetimden istifa etmesini isteyen partililerimiz de mevcut. Ama bizim böyle bir söylemimiz yok” diye konuşmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.