Bulut Orman Evlerinin Dibine Cami Yapılmasın Talebine Ret

Bulut Orman Evlerinin Dibine Cami Yapılmasın Talebine Ret
  • 10 Haziran 2016 13:35

Geçtiğimiz aylarda meclis toplantılarına konu olan Narbel’deki dini tesis alanı sorunu yine gündeme geldi.  Beyaz Zambak Konut Yapı Kooperatifi, TANYER inşaata ait Bulut Orman evleri projesinin yanında bulunan dini tesis alanının başka bir yere taşınması için belediyeye dilekçeli başvuruda bulundu. Belediye meclis üyeleri kooperatifin talebini oybirliğiyle reddetti. Ege Olay Gazetesinin haberine göre, Ak Partili meclis üyesi Tuğrul Yemişçi, “Beyaz Zambak Konut Yapı Kooperatifi Bulut Orman projesi alanını kat karşılığı TANYER inşaata vermiştir. Aslında dini tesis alanından rahatsızlık duyan kooperatif değil TANYER inşaattır” dedi.

Narlıdere Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı belediye başkanı Abdül Batur başkanlığında gerçekleşti. Belediye meclisinde Narbel’de dini tesis alanı olarak ayrılan yerin değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesi tartışıldı. Beyaz Zambak Konut Yapı Kooperatifi, TANYER inşaatın Bulut orman projesinin dibinde kalan dini tesis alanın başka bir yere taşınması için belediyeye başvuruda bulundu. Kooperatif dini tesis alanı için belediyeye yeni bir yer de gösterdi. Ancak kooperatifin talebini değerlendiren imar ve hukuk komisyonu kooperatifin plan ve yer değişikliği talebini reddetti.

Bulut Orman Evlerinin Dibine Cami Yapılmasın Talebine Ret

TANYER İNŞAAT MI İSTEMEDİ?

Dini tesis alanı olarak gösterilen 1/5000 ölçekli nazım imar planlı alan, TANYER İnşaat’ın prestij projelerinden olan Bulut Orman evlerinin hemen dibinde bulunuyor. TANYER inşaatın Bulut Orman Evlerinin dibinde ibadet alanı istemediği ve Beyaz Zambak Konut Yapı Kooperatifi aracılığıyla ibadet alanı yerinin değiştirilmesi için belediyeye başvurduğu iddia ediliyor.

CAMİDEN RAHATSIZLIK DUYAN KOOPERATİF DEĞİL TANYER İNŞAATTIR

Ak Partili belediye meclis üyesi Tuğrul Yemişçi ret kararından dolayı belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkür ederek önemli açıklamalarda bulundu. Yemişçi şunları dile getirdi, “Bu alan 10 yıldan fazladır dini tesis alanı olarak duruyor.  Dini tesis alanının yerinin değiştirilmesi için başvuruda bulunan Beyaz Zambak Konut Yapı Kooperatifi Bulut Orman projesi arazisini kat karşılığı TANYER inşaata vermiştir. Aslında dini tesis alanından rahatsızlık duyan kooperatif değil TANYER inşaattır. Buraya Cami de yapılsa, Cemevi de yapılsa, Kilise de yapılsa bunlar rahatsız olacaktır. Ben kooperatifin talebini onaylamayan imar ve hukuk komisyonundaki arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ

Kaynak; Ege Olay

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.