Bornova’da edebiyat söyleşileri devam ediyor

Bornova’da edebiyat söyleşileri devam ediyor
  • 12 Nisan 2018 10:45

Gazeteci-Yazar Enver Aysever, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri” kapsamında İzmirlilerle buluştu. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde “İyi Sorularla Geleceği Tasarlamak” konulu söyleşide konuşan Aysever, Türkiye’de kitap okuyanların yüzde 80’in üzerinde kadınlardan oluştuğunu söyleyerek, “Erkekler herşeyi bildiğini zannediyor, kadınlar da okuyarak öğrenmeye çalışıyor” dedi.

Gazeteci, program yapımcısı ve sosyolog olmasının yanısıra “Yazgıcılar”, “Gece Bekçisinin Rüyası”, “Bir An Bin Parça” gibi romanlarıyla yazar kimliğiyle de tanınan Enver Aysever, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri”ne konuşmacı olarak katıldı. “İyi Sorularla Geleceği Tasarlamak” konulu söyleşinin moderatörlüğünü edebiyatçı Gülşah Elikbank yaptı.

Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “İyi Sorularla Geleceği Tasarlamak” konulu söyleşide edebiyat ile ilgili görüşlerini açıklayan Aysever, insanı büyük bir soruyla buluşturmanın edebiyat yapıtlarının en önemli özelliği olduğunu söyledi. Edebiyatın sadece yazar için değil onu okuyan için de emek gerektiren bir uğraş olduğunu söyleyen Aysever, “Daha iyi bir insan olmak, dünyayı daha iyi anlamak için kitap okumalıyız. Her edebiyat yapıtı bir cevap veriyormuş gibi görünse de aslında daha iyi bir insan olmak için sorular edinmemizi sağlıyor. Zaten edebiyat yapıtları bizi yeni sorularla başbaşa bırakıyorsa iyidir” dedi.

Ütopyalar da yazıldı

Yeni düşüncelere yol açmayan kitapların hiçbir yararının olmadığını söyleyen Aysever, çarpıcı bir tespit de yaptı. Türkiye’de kitap okuyanların yüzde 80’in üzerinde kadınlardan oluştuğunu dile getiren Aysever, “Türkiye’de erkekler herşeyi bildiğini zannediyor. Kadınlar da okuyarak öğrenmeye çalışıyor” dedi.

Enver Aysever, Bornova Belediyesi’nin üniversite öğrencilerinin Cumhuriyet’in 100. yılına dair hayallerini kitaba dönüştüreceği, “Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesi kapsamında 40 üniversite öğrencisi atölye çalışmasında da buluştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.