Bornova çevre duyarlılığında örnek oluyor

Bornova çevre duyarlılığında örnek oluyor
  • 17 Ocak 2018 11:04

Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü “Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir” projesinin ilk eğitim semineri Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye çalışanlarının iklim değişikliği konusunda farkındalığını arttırmak için hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Seminerin konuşmacısı ise Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan oldu.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde “Yereli Yeşillendir, İklimi Yeşillendir” projesi Bornova’da başladı. Yeşil Düşünce Derneği ve Bornova Belediyesi’nin ortak yürüttüğü projenin ilk eğitimi Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda çalışanlara verildi.

Seminere katılan Yeşil Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Gençer Baykan kentlerdeki iklim değişikliği etkileri ile vatandaşların ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği ile mücadele konusunda yapabileceklerini anlattı.

Eylül 2017’de başlayan projede yurttaşların, bireysel girişimcilerin, kooperatif girişimlerinin ve yerel yönetimlerin iklim değişikliği, iklim değişikliğine uyum ve azaltım yöntemleri ve yenilenebilir enerji alanlarında kapasitelerini arttırması hedefleniyor. Bir yıl sürecek olan proje Eylül 2018’de tamamlanacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.