Bornova Belediyesi’nden önemli uyarı

Bornova Belediyesi’nden önemli uyarı
  • 14 Temmuz 2018 09:59

Son zamanlarda belediyenin adını kullanarak vatandaşlardan para toplamak isteyen dolandırıcıların olduğu yönünde haberler alındığını belirten Bornova Belediyesi yetkilileri, vatandaşların bu gibi girişimlere kesinlikle inanmamalarını istedi. Bornova Belediyesi yetkilileri, vatandaşları bu gibi yöntemler uygulayan dolandırıcılara karşı uyararak şu bilgileri verdi: “Bornova Belediyesi’nin kesinlikle her ne ad altında olursa olsun bağış toplama gibi bir uygulaması yoktur. Vatandaşlardan kesinlikle bağış için para talep edilmez. Belediyenin ilgili birimleri sosyal yardımlar konusunda zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konuda Türk Kızılay’ı ile de işbirliğimiz var. Vatandaşlarımız bu yöntemleri kullanarak para toplamak isteyenlere kesinlikle inanmasın.”

Çeşitli yöntemlerle haksız kazanç elde etmeyi alışkanlık haline getiren dolandırıcıların Bornova Belediyesi yetkililerinin de adını kullandığı tespit edildi. Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atila ya da Başkan Yardımcılarının adını kullanan dolandırıcıların vatandaşlardan çeşitli yardımlar için para talep ettiği ifade edildi.

Dolandırıcıların yöntemleri

Dolandırıcıların yöntemi şöyle: Belediye Başkanı ya da başkan yardımcılarından birinin makamından aradıklarını söylüyorlar. Hasta birinin tedavisi, yaşlı bir kimsenin bakımı ya da fakir bir öğrencinin ihtiyaçları için para talep ediyorlar. Verilen hesap numarasına para yatırılması isteniyor. Masum vatandaşların yatırdığı paralar dolandırıcıların eline geçiyor.

Bornova Belediyesi’nin  bağış toplama uygulaması yok

Bornova Belediyesi yetkilileri, vatandaşları bu gibi yöntemler uygulayan dolandırıcılara karşı uyararak şu bilgileri verdi: “Bornova Belediyesi’nin kesinlikle her ne ad altında olursa olsun bağış toplama gibi bir uygulaması yoktur. Vatandaşlardan kesinlikle bağış için para talep edilmez. Belediyenin ilgili birimleri sosyal yardımlar konusunda zaten gerekli çalışmaları yapıyor. Bu konuda Türk Kızılay’ı ile de işbirliğimiz var. Vatandaşlarımız bu yöntemleri kullanarak para toplamak isteyenlere kesinlikle inanmasın. Böyle bir durumlarla karşılaşılan hemşerilerimiz mutlaka güvenlik güçlerine haber versin.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.