BİRLİK VE BERABERLİK ORMANI FOÇA’DA YEŞERECEK

BİRLİK VE BERABERLİK ORMANI FOÇA’DA YEŞERECEK
  • 27 Ekim 2016 08:11

Foça Belediyesi, Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi ve Ege Orman Vakfı işbirliği ile 28-30 Ekim 2016 tarihlerinde, ‘Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı Dikim Etkinlikleri’ yapılacak.

İzmir’de yaşayan Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi mezunları, ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde birlik ve beraberliğimizin pekişmesi ve ülkemiz için her bireyin her zaman her koşulda güzel şeyler yapabileceğini vurgulamak amacıyla, Foça Belediyesi ve Ege Orman Vakfı ile beraber Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı Projesini gerçekleştirecek.

Bu proje kapsamında Orman Bakanlığı’nın, Ege Orman Vakfı’na tahsis etmiş olduğu Foça- Bağarası mevkiindeki Askeri alan içinde kalan 40.000 fidanlık ormanlık alanın ağaçlandırılması kapsamında tüm ülke ve dünyaya yayılmış Deneme Lisesi mezunları olarak, yaklaşık 13.000 fidan bağışlanmıştır.

 Foça’nın yeşillendirilmesine katkıda bulunacak orman, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, onun bizlere bıraktığı Cumhuriyet, ülkemiz için canını veren tüm Şehitlerimiz ruhuna ve her gün canları en çok yanan Şehit Annelerimiz için gelecek nesillere güzel bir miras olarak dikilecek.

Etkinlik kapsamında, yaklaşık 200 kadar Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi mezunu, Fidan dikimi için 28-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Foça’ya gelecek. Foça’ya gelecek olan mezunlar arasında ülkemize mal olmuş sanat ve kültür camiasından değerli mezunları da yer alacak. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi mezun olan sanatçılar, sanat eserlerini Foça halkıyla paylaşacaklar.

 Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı Dikim Şöleni Etkinlikleri Programı

 28 Ekim 2016 Cuma

Yer: Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi – Açılış Saati: 14.00

 Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunlarından;

Çetin Büyükakın – Resim Sergisi

Filiz Onat – Heykel Sergisi

Gamze Bekman Akgün – Ebru Sanatı Sergisi

 Sabri Dokuzoğuz – Nazım’lı Şiirler ve Söyleşi

Saat: 19.00

 Şükrü Erbaş & Metin Karausta ‘Şiirlerle Türkülerle Cumhuriyet’ isimli şiir ve türkü dinletisi

Saat: 20.00

 29 Ekim 2016, Cumartesi

Yer: Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi

 Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunlarından

Suay Karaman ‘Atatürk, Cumhuriyet ve Deneme Liseliler’ söyleşisi – Saat: 12.00

 Araştırmacı-Gazeteci merhum Uğur Mumcu’nun eşi CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili Güldal Mumcu ile; ‘Aile Reisi Uğur Mumcu’ konulu söyleşi – Saat: 14.30

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek

 30 Ekim 2016, Pazar

 Saat: 10.30’da Foça Pazar Yeri’nden Bağarası’ndaki Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Ormanı dikim sahasına hareket ve 11.00’da ağaç dikim töreni

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.