Bayraklı’da anlamlı seminer

Bayraklı’da anlamlı seminer
  • 19 Mart 2018 10:23

Bayraklı Belediyesi Gümüşpala Kütüphanesi’nde ‘Kadına şiddete hayır’ konulu seminer düzenlendi. 7’den 70’e herkesin yararlandığı birer cazibe merkezi haline gelen tam donanımlı kütüphanelerde bir araya gelen vatandaşlar hem sosyalleşiyor hem bilinçleniyor.

İlçenin her mahallesinde bir kütüphane parolasıyla çalışmalarını hızla sürdüren ve mevcut kütüphanelerin teknoloji alt yapılarını baştan aşağı yenileyen Bayraklı Belediyesi, binlerce kişinin uğrak yeri haline gelen merkezlerde seminerler düzenleyerek, çeşitli konularda vatandaşları bilgilendiriyor. Bu kapsamda son olarak Gümüşpala Kütüphanesi’nde kadınlara yönelik düzenlenen etkinlikte ‘Kadına şiddete hayır’ konusu ele alındı. Polis memuru Barış Demirgüneş, tarafından verilen seminerde kadınlara özellikle eşleriyle olan ilişkilerinde maruz kalınan olaylarla ilgili bilgiler aktarıldı. Şiddetin her türlüsünün suç olduğunun altını çizen Demirgüneş, devletin bu konuda çıkardığı kanunlarla kadınların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, sıkıntılı bir durumda 155 polis ihbar hattını aramalarını söyledi.

Her zaman yanlarındayız

Her türlü şiddete karşı olduklarını ifade ederek, bu anlamda farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “28 semt merkezimiz ve 15 kütüphanemizde yıl içinde sürekli çeşitli konularda seminerler düzenliyoruz. Özellikle sağlık ve sosyal alanlarda gerçekleştirilen seminerlerimize kadınlar ilgi gösteriyor. Seminerler sonrası vatandaşlarımız buradan bilgi edinerek çıkıyor. Belediye olarak toplum polisimizle işbirliği yaptık. Son seminerde kadınlarımız bu konuda haklarını detaylarıyla öğrenme fırsatı buldu. Bizler şiddetin her türlüsüne karşıyız ve desteklerimizle her zaman onların yanındayız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.