Bayraklı tiyatroya “+1” ekledi

Bayraklı tiyatroya “+1” ekledi
  • 10 Aralık 2017 12:18

Bayraklı Belediyesi, Ulusal Down Sendromu Derneği iş birliğiyle down sendromlulara özel tiyatro kursu düzenliyor. “+1 tiyatro grubu” adı altında 16 kursiyerin katıldığı eğitimler renkli görüntülere sahne olurken, farkındalık projesi kapsamında; öğrencilerin sosyal hayatta daha aktif rol almaları ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamları amaçlanıyor.

“Sadece bir gün değil, farkındalık her gün” sloganıyla yola çıkan Bayraklı Belediyesi, Ulusal Down Sendromu Derneği ile imzalanan iyi niyet protokolü kapsamında sosyal bir proje ile örnek olmaya devam ediyor. Bayraklı Belediyesi ev sahipliğinde Osmangazi hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimler drama ve tiyatro eğitmenleri Aslı ile Kerem Yalçın tarafından veriliyor.

HEDEF SÜREKLİ EĞİTİM

Down sendromlu tiyatrocuların sosyal hayatlarında konuşma ve iletişim becerilerini artırmaya dayalı eğitimler gerçekleştirdiklerini ve geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu vurgulayan tiyatro eğitmeni Kerem Yalçın, “Sanata +1 Katalım” sloganımız kapsamında Bayraklı Belediyesi +1 Tiyatro Grubu’nu kurduk. Çalışmalarını Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz derslerimizde down sendromlu kursiyerlerimize drama ve tiyatro eğitimi veriyoruz. Eğitimlerimiz kapsamında konuşma becerisini, ifade gücünü ve beden dilini geliştirmeye yönelik bir plan dahilinde çalışmalar sürdürüyoruz. Ne yazık ki toplumumuzda bir hastalıkmış gibi algılanan down sendromu bir hastalık değildir. Sadece genetik bir farklılıktır. Down sendromlu çocuklarımızı daha iyi hale getirmenin ve sosyal hayata kazandırmanın tek yolu eğitimdir. Amacımız, sürekli eğitimin bir adımı olan bu çalışmanın sürdürülebilir hale gelmesidir” dedi.

TİYATRO KURSUNUN FAYDASI ÇOK BÜYÜK

Tiyatro kursunun çocuklarının gelişmesi açısından çok büyük faydası olduğunu belirten ailelerden Zerrin Aker, “Kursun konuşma, dil gelişimiyle ve sosyalleşmeleri ile ilgili faydası oluyor. Bizim için en büyük faydası; toplumun bizim çocuklarımızı tanımasıdır” dedi. Serpil Aşık ise, “Buraya seve seve geliyorlar. Çocuğumun özgüveni gelişti, daha rahat konuşabiliyor, sohbet edebiliyor. Faydası çok büyük” dedi.

ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bayraklı’da sanata ve sanatçıya verdiğimiz değerle geliştirdiğimiz projeler kapsamında tiyatro kursları düzenliyoruz. Down sendromlu çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayarak, sosyal hayatta daha aktif olmalarını istiyoruz. Onların kişisel becerilerini artırmaya dayalı drama-tiyatro eğitimi vermeye başladık. Hem çocuklarımızın hem de ailelerinin ilgisi oldukça yüksek. Bu da bizi daha çok mutlu ediyor” diye belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.